StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie is de grootste kanshebber in de groep van Waasland-Beveren ?
Gisteren blikte ik al even vooruit op de mogelijkheden van Waasland-Beveren op een goeie play-off II en die overtuiging is er nog steeds, maar tussen waardig afscheid nemen van een lastig seizoen of meestrijden voor de finale van PO2, dat is nog een ander paar mouwen.
Wie de grootste kanshebber is op die finale in onze poule ? Ondanks de onwaarschijnlijke realiteit dat niemand anders dan Moeskroen de beste ploeg was in 2019, zet ik mijn centen in op Zulte-Waregem. Mijn respect voor wat Storck heeft gerealiseerd bij de Henegouwers is ontzettend groot, maar meerdere spelers van Moeskroen hebben zich de voorbije maanden in de kijker gespeeld en het zou wel eens kunnne dat zij in deze PO2 bewust een beetje minder ver het gaspedaal zullen indrukken met de bedoeling geen overbodige risico's meer te nemen met het oog op volgend seizoen. Ik denk dat heel wat bepalende spelers van Excelsior einde contract zijn en van die status gebruik willen maken om hun knappe prestaties van de afgelopen maanden te verzilveren.
Daar ligt hem misschien wel het grootste verschil met Zulte-Waregem dat alleen al tijdens de winterstop met Peeters, Seck en Syla 3 prima krachten binnen haalde die akkoord waren om zich voor langere tijd aan Essevee te binden. Natuurlijk bestaat de kans dat Z-W sterkhouder Theo Bongonda ziet vertrekken, maar wees gerust, er blijft daar nog heel wat over om een goeie ploeg mee te formeren. Ik denk dat die geruststellende gedachte voor de meeste spelers van Dury een positieve impact zal hebben op hun play-off II.
Kortrijk en Waasland-Beveren dicht ik een rol toe kort achter deze favorieten in de hoop dat beide ploegen in hun onderlinge duels mekaar niet dood zullen doen. Voor Cercle zie ik geen rol van betekenis weg gelegd afgaande op hun resultaten de laatste weken van de reguliere competitie, maar voetbal is en blijft natuurlijk een raar spelletje. Union zie ik zeker in staat om een aantal verrassende uitslagen op te tekenen (dit weekend nog vriendschappelijk met 1-3 gewonnen van Antwerp), maar in een mooi eindklassement voor deze traditieclub geloof ik minder.

PVW.