StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* VOOR DE EERSTE PLAATS IN DE GROEP EN REVANCHE.
Omdat de club maar zelden ambitie uitspreekt zullen we het heft maar in supportershanden geven.

Waasland-Beveren is met een zeer degelijk resultaat teruggekeerd uit Waregem en de wijze waarop voor dat ene puntje werd gevochten, laat vermoeden dat het deze editie van PO2 weinig zin heeft om zich, zoals te vaak in het verleden, belachelijk te laten maken. Nu duidelijk is dat Adnan Custovic ook volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen heeft op de Freethiel (is het al niet even geleden dat een coach die het seizoen eindigt het volgende mag beginnen), zullen de blijvers voor volgend seizoen (laat ons hopen dat er nog wat sterkhouders overblijven) het zich niet kunnen veroorloven om er de komende weken met hun pet naar te gooien.
Er lagen afgelopen zaterdag zelfs winstkansen voor W-B aan de Gaverbeek indien de afwerking een tikkeltje meer op scherp had gestaan en ook al doet de club Waregem dit eerste puntenverlies af alsof het dit seizoen weinig interesse betoont voor groepswinst, trainer Dury was naar verluidt niet mals na de wedstrijd voor zijn spelers. Custovic bracht in Waregem nagenoeg zijn typeploeg aan de aftrap (Ampomah viel pas halverwege de tweede helft in) en dat verraadt fierheid, ambitie voor groepswinst is misschien iets te hoog gegrepen, maar het was alleszins een positief gebaar naar de weinige dappere supporters die de trip naar West-Vlaanderen hadden gemaakt.
Coach, spelers en supporters werden beloond met een puntje, maar daardoor kan W-B dinsdagavond na de thuiswedstrijd en mits winst tegen medekoploper Kortrijk, een gooi doen naar de eerste plaats in het klassement van zijn groep. Na 2 speeldagen zou dat uiteraard niks voorstellen, maar het zou toch eens een aangename afwisseling zijn voor de supporters op het vele grijze en negatieve nieuws dit en voorgaande seizoenen.
En Waasland-Beveren heeft wel wat redenen om tot het gaatje te gaan morgenavond. Speeldag 27 ligt niet eens zo ver achter de rug en toen kwam datzelfde Kortrijk met 2-6 winnen op de Freethiel. Een pandoering was het van veel betere bezoekers, maar W-B had wel kort na de rust voor een kantelmoment kunnen zorgen wanneer Francesco Forte vanop de stip de 2-2 had verzilverd.
Dat gebeurde niet en Kortrijk diepte de kloof in een mum van tijd verder uit in een wedstrijd die we ons herinneren als niet de beste van Kevin Debaty en de match waarin Stefan Milosevic zijn eerste van hopelijk nog veel meer goals voor Waasland-Beveren maakte.
De 2-6 nederlaag van een paar weken geleden verwacht een ferm antwoord en als dat er komt zijn we misschien wel vertrokken voor een plezante play-off II.
En waar Zulte-Waregem na de brilscore tegen W-B tegelijkertijd warm en koud blies, laat het Kortrijk van Yves Vanderhaeghe er niet de minste twijfel over bestaan dat zij gaan voor groepswinst en dat maakt het vooruitzicht op een lekker potje voetbal alleen maar groter.
Mijn vaststelling na speeldag 30 in Standard is in ieder geval zaterdag in Waregem overeind gebleven, deze jonge spelersgroep heeft nog honger en wil zich tonen.

PVW.