StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Uitstekend gedaan van Custovic.
Het modewoord voor de bestuurders en coaches die deelnemen aan play-off II is vaak "rouleren".
"Spelers die in de voorbije maanden weinig hebben gespeeld een kans geven zich te tonen", luidt dikwijls de (veelbelovende) versie, maar de soep wordt nooit zo warm gegeten als ze wordt opgediend. Wat heet een "eerlijke" kans krijgen wanneer een elftal compleet door mekaar wordt gegooid en deze jongens niet op het minste bestaand automatisme kunnen terugvallen.
Voor de clubkassier is dat een goeie zaak omdat er weinig winstpremies moeten worden uitgekeerd, maar voor de spelers die iets willen bewijzen en de supporters die hopen dat er zonder grote belangen beter wordt gevoetbald, zijn dit vaak rotmatchen.
Dan is de aanpak van Adnan Custovic toch te prijzen. Hij bracht zaterdag in Waregem nagenoeg zijn sterkste elftal tussen de lijnen waardoor het voor de jongens die een kans krijgen (in dit geval waren dat Lulic en Bizimana) veel dankbaarder spelen is en ook voor de trainer een stuk gemakkelijker om een waardevol oordeel te vellen. Play-off II-wedstrijden blijven uiteraard een soort veredelde oefenmatchen waaraan slechts in beperkte mate belang mag worden gehecht (Zulte-Waregem en Lokeren werden vorig seizoen groepswinnaar en hebben desondanks geen goed seizoen achter de rug), maar het is aan de coach en de technische staf om daaruit de juiste conclusies te trekken.
En om nog even terug te komen op spelers die weinig aan de bak kwamen in de loop van het seizoen een kans te geven, die jongens weten meestal zelf ook wel hoe laat het is. Gasten die sinds de komst van Custovic niet of nauwelijks hebben gespeeld en weten dat deze trainer ook volgend seizoen de sportieve scepter zal zwaaien, hebben waarschijnlijk de voorbije weken en maanden hun conclusies al getrokken.
En dus nu maar hopen dat onze trainer niet op de vingers wordt getikt door zijn bestuur omdat hij zoveel mogelijk punten wil pakken met zijn ploeg !

* proficiat Yellow Blue.
Een verrassing was het uiteraard niet, maar Yellow Blue is zaterdagavond kampioen geworden in de derde provinciale Oost-Vlaanderen en mag het volgend seizoen een reeks hoger proberen.
De doorslaggevende wedstrijd was een doelpuntenrijke partij met een bizar verloop. De bezoekers uit Sint-Pauwels kwamen vroeg 0-1 voor, maar op slag van rust kon de thuisploeg tegenscoren.
De beslissing viel in het eerste kwartier na de pauze toen YB tot 4-1 kon uitlopen met o.a. 2 formidable afstandstrappen in de winkelhaak. De 4-1 was zo'n beauty afgevuurd door Anoar Bou-Sfia. YB dacht daarmee de schaapjes op het droge te hebben, maar dat was buiten Sint-Pauwels gerekend. In de laatste 5 minuten kwamen de bezoekers terug tot 4-3 en dus nog even bibberen, maar daar bleef het bij. Wie na speeldag 3 op kop staat en daar ook na 28 speeldagen nog prijkt, is de verdiende kampioen. Yellow Blue verloor slechts eenmaal en daar past dus een dikke proficiat bij.

PVW.