Ontmoetingen tussen Waasland-Beveren en Kortrijk op de Freethiel lijken dit seizoen een garantie op spektakel en veel goals. Een paar weken geleden waren dat er 8 en gisteren op speeldag 2 van de play-offs stond de teller op 5 na 90 minuten waarvan 3 in de slotfase van een partij die na rust een hoog amusementsgehalte bereikte.

Het is moeilijk te meten, maar na 2 speeldagen van play-off II moet W-B al meer energie hebben verbruikt dan de vorige 2 edities van de play-offs samen. Het was niet aan de publieke belangstelling af te leiden dinsdagavond, maar na de goeie prestaties van W-B en Kortrijk in het openingsweekend, waren de verwachtingen best hoog gespannen. Was dat een tegenvaller in de eerste helft ! De goeie bedoelingen zullen er ongetwijfeld zijn geweest, maar daarvan was tussen de lijnen weinig te merken omdat er te veel afval zat in het spel van de beide ploegen en dus een logische brilscore halverwege.

Een wereld van verschil, zo kan het best de kwaliteit tussen de eerste en de tweede helft worden omschreven. Vooraleer de bezoekers met 2 schitterende afstandsschoten op 0-2 kwamen, had W-B voor hetzelfde geld een vergelijkbare marge kunnen hebben, maar Lulic, Milosevic en Andrejacevic hadden net iets beter moeten doen of vonden een uitstekende bezoekende portier op hun weg. Dat Waasland-Beveren ondanks die 0-2 achterstand zich nog terug in de wedstrijd knokte, zegt voldoende over de mentaliteit en veerkracht die Custovic in zijn team heeft geslepen. Helaas voor een bijzonder dapper W-B bleken de doelpunten van Milosevic (toch al zijn nr5) en Andrejacevic onvoldoende voor een dik verdiend punt, want met een geweldige uithaal zorgde de ingevallen Koita dat Kortrijk iets te veel mee naar het Guldensporenstadion nam. In zijn drive op zoek naar de ultieme 3-3, kreeg de ook al ingevallen Ampomah rood voor dom protest omdat een terechte hoekschop niet werd toegekend door Lardot.

Nog enkele bedenkingen en beleefdheidshalve beginnen we met de Kerels. Goeie ploeg die op het juiste moment de smaak te pakken heeft en een brede kern ook. Na 2 speeldagen is het te vroeg om eindconclusies te trekken, maar wie voor Kortrijk eindigt wordt groepswinnaar.
W-B bevestigde tegen KVK het positieve van Standard en Zulte-Waregem en ook al zaten daar dus 2 nederlagen bij, het voetbalde voldoende kansen bijeen om te stunten. Milosevic blijft kansen missen, maar blijft ook scoren en dat laatste is uiteraard de bedoeling. Goeie invalsbeurt was er van Denzel Jubitana en dat zag gelukkig ook Custovic zo.
Einde Play-off II vanaf nu ? Dat gevoel heb ik niet als ik zie hoe gedreven b.v. Ampomah nog protesteerde om een corner te claimen, maar dat er zaterdag wel gewonnen moet worden in het Dudenpark, zoveel is duidelijk. Reken maar, ook dat wordt een interessante en leuke match afgaande op de 6 op 6 die Union tot nu toe verzamelde.
Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B GEEFT PUNT WEG IN DOLLE SLOTFASE!

Waasland-Beveren is met 2-3 onderuit gegaan tegen KV Kortrijk. Drie van de vijf doelpunten vielen in de laatste tien minuten, waardoor het venijn echt wel in de staart zat. Stefan Milosevic en Franko Andrijasevic scoorden voor W-B.
Na zes minuten was er meteen leven op de Freethiel. KVK-doelman Bruzzese komt ver zijn doel uit en graait de bal mee met de handen. Tot ieders verbazing trok ref Lardot slechts geel; ook de VAR greep niet in. Meteen opschudding en frustratie aan geel-blauwe kant. Die opschudding zorgde ervoor dat geel-blauw in de match kwam, maar het was opnieuw telkens de laatste pass die te onzuiver was om gevaar te creëren. De grootste kans was voor de bezoekers. Avenatti trapte over de grond, maar doelman Davy Roef ging goed plat.
Na de pauze was het Karlo Lulic die de Freethiel wakker schudde. De Kroaat had een schicht in de verste winkelhaak in gedachten, maar vond de doelman op zijn weg. Geweldige redding van Bruzzese. Iets minder dan tien minuten later bood Andrijasevic Stefan Milosevic zijn vijfde treffer van het seizoen aan. De spits zag echter een heroïsche voetveeg van Kagelmacher hem die treffer ontnemen. Aan de overkant was het meteen twee keer raak op evenveel minuten tijd. Hines-Ike en Avenatti namen de bal op de slof en knalden voorbij een kansloze Roef. Met nog een halfuur op de klok, werden vooral foute keuzes gemaakt. In minuut 83 dan toch de juiste keuze. Milosevic probeerde het met een omhaal en zag de bal heel knap over Bruzzese tegen de netten belanden: 1-2! Het venijn zat in de staart van de partij, dat is zeker. De ingevallen Nana Opoku Ampomah kopte eerst nog in de handen van Bruzzese, nadien knalde Andrijasevic de gelijkmaker tegen de touwen met een knappe volley: 2-2! Wedstrijd gedaan, denk je dan? Neen hoor. De ingevallen Koita trapte de winnende treffer voor de bezoekers voorbij Roef, een onhoudbare knal. Het werd nog erger voor geel-blauw. Ampomah ging na een niet-toegekende hoekschop verhaal halen bij de ref en kreeg prompt de rode kaart onder de neus. Zo blijft geel-blauw met een heel wrang gevoel en slechts één punt uit twee wedstrijden achter.