StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MEER VAN DAT !

We zijn pas toe aan speeldag 3 van de play-offs en Waasland-Beveren speelt in Union reeds voor zijn laatste kansen op groepswinst, maar geen supporter die klaagt over de 1 op 6. De verklaring hiervoor is simpel : de ploeg speelt fris van de lever alsof niet de play-offs zijn begonnen, maar de reguliere competitie. Knap werk van Adnan Custovic om op zo'n korte tijd tot dit resultaat te komen en hij heeft het grote voordeel dat coach en technische staf mochten bijtekenen en de sportieve touwtjes in handen houden op de Freethiel en dus nu reeds in functie van volgend seizoen kunnen werken. Er zullen uiteraard nog spelers komen en gaan de volgende weken en maanden, maar het merendeel zal aan zijn contract worden gehouden waardoor die gasten er belang bij hebben zich te blijven tonen wanneer Custovic in PO2 een beroep op hun doet.

Morgen is Waasland-Beveren de gast bij traditieclub Union dat fier mee bovenaan het klassement van groep B prijkt. Dat is niet helemaal een verrassing, want deze club uit de Proximus League presteerde het in de Beker van België Anderlecht op eigen terrein en Genk uit te schakelen en aan dat indrukwekkende lijstje heeft het nu ook Cercle en Moeskroen toegevoegd. Tot die resultaten komt de ploeg door gewoon goed verzorgd voetbal te spelen en dan blijkt er niet eens een groot verschil te zitten tussen de top van de Proximus League en de kelder van de Jupiler Pro League. Ook vorig jaar schoot Union als een komeet uit de startblokken in PO2, maar naarmate deze te lange nacompetitie vorderde, verdween ook de frisheid en was het vat op den duur volledig af.

W-B verdiende dinsdag tegen Kortrijk beter dan een 2-3 nederlaag opgelopen in de 94ste minuut. Na een flauwe eerste helft, volgde een uiterst genietbare tweede waarin het voldoende kansen creëerde om een driepunter of minstens een puntendeling te rechtvaardigen. Ik kan niet geloven dat deze gretige groep er na dinsdagavond het bijltje bij neerlegt, want een overwinning op het veld van de co-leider “kan” misschien voor een hergroepering zorgen. En wat pakt Custovic het tot nu toe verstandig aan door met nagenoeg een typeploeg te starten om vervolgens met mondjesmaat spelers in te brengen die, hetzij uit blessure terugkomen zoals Ampomah, hetzij er alle belang bij hebben zich van hun beste kant te laten zien zoals in het geval van Lulic, Gamboa en Jubitana. Komaan Leeuwen, we gaan voor onze eerste overwinning in play-off II !

Patrick Van Wesemael.