StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB

* Dat is typisch Roef.
Met Davy Roef verliest Waasland-Beveren volgend seizoen minstens één sterkhouder en het vertrek van iemand die zo wordt omschreven laat zich altijd voelen. Een uitstekende doelman die aan Waasland-Beveren te danken heeft dat hij opnieuw die status heeft verworven, want ondanks het feit dat hij vorig seizoen regelmatig flitsen van ontegensprekelijke klasse demonstreerde, liep het ook geregeld mis waardoor hij in dat kampioenschap geen echte puntenpakker was.
Punten pakken deed Davy dit seizoen met de regelmaat van de klok, evenals penalty's. Jean-Marie is op een gegeven moment met hem gaan praten om het wat rustiger aan te doen, maar als de Roef on fire is kan niemand hem stoppen ! Een typische eigenschap van Davyy die ik altijd zal blijven associëren met hem is zijn bescheidenheid. Hij is de eerste speler bij W-B (en die vergelijking mag gerust ruimer worden open getrokken in het voetbalwereldje) die in een kranteninterview bevestigt dat het voorstel dat de club hem deed zeer mooi is.
Bij de meeste profvoetballers komt "genoeg" niet in hun woordenboek voor, maar daar heeft Davy geen moeite mee. Benieuwd aan wie de club het vertrouwen zal schenken om de positie van Davy Roef in te vullen. Bij de namen die circuleren vinden we er ook 2 met een Bevers verleden. Verhulst wordt er in november 32 en heeft ondertussen heel wat ervaring in onze eerste klasse opgedaan. Collin Coosemans wordt er in augustus 27 en voor hem wordt het dringend tijd het etiket "eeuwige belofte" af te werpen.
Gezien de kwaliteit van de spelers die in het verleden door Gent aan W-B werden uitgeleend (Verstraete, Andrejacevic, Lepoint, Gershon enz.) en de interesse van Gent voor Ampomah, lijkt het mij niet onverstandig dat W-B en Gent eens rond de tafel gaan zitten en ik zou alvast bij de besprekingen ook Louis Verstraete betrekken, maar niet als keeper natuurlijk ! En voor wie van plan is deze avond het duel tussen koploper Union en W-B te volgen, toch maar eens goed kijken naar de keeper van Union, want ook diens naam is gevallen als mogelijk opvolger van Davy Roef.

Patrick Van Wesemael.