StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moeten we nu blij zijn met onze PO2-traditie ?
We zijn amper 2 speeldagen ver in de play-offs en er bestaan toch nog zekerheden in het leven. Bovenaan had ik persoonlijk Zulte-Waregem verwacht met Kortrijk en Moeskroen als grootste concurrenten voor groepswinst, maar opnieuw blijkt dat prognoses in PO2 onvoorspelbaar zijn. Kortrijk scoort met 9 op 9 uitstekend, maar kwam op de Freethiel wat mij betreft gelukkig weg. Dat de meeste tegenstand voorlopig komt van (tweede-klasser) Union en dat is verrassend, maar ook weer niet, want de Brusselaars lieten ook eerder van zich spreken in PO2 met o.a. een 1-4 overwinning op de Freethiel 2 jaar geleden. Overigens, Kortrijk en Union zijn op dit moment de terechte koplopers in groep B en Moeskroen de grootste tegenvaller. De ploeg die in de reguliere competitie niet verloor in 2019, krijgt nu geen poot meer aan de grond. Maar ook Zulte-Waregem blijft onder de verwachtingen tot nu toe. De ploeg die tijdens de winterstop fors investeerde en op dat moment in zo goed als veilig vaarwater vertoefde, kan de stijgende lijn van de reguliere competitie niet doortrekken in de play-offs. De meest regelmatige club (en dat zeg ik natuurlijk met een ironisch ondertoontje) is Waasland-Beveren. Met zijn 1 op 9 doet het zelfs een puntje beter dan vorig jaar. Dat ene puntje maakt natuurlijk de lente niet, maar 2 van zijn 3 gespeelde wedstrijden waren van degelijke kwaliteit en hadden met wat meeval op winst kunnen uitdraaien. We moeten hopen met de 5-1 tegen Union de grootste negatieve uitschieter te hebben gehad. Qua punten valt W-B mij tegen in deze PO2, maar op het vlak van amusementswaarde hebben de partijen in Waregem en thuis tegen Kortrijk mij voldoening geschonken. Zou de karige beloning van 1 op 6 de veer hebben gebroken ? Afgaande op de uitlatingen van Caufriez na de wedstrijd tegen Union lijkt het antwoord op deze vraag ja, maar de bijkomende vraag in dat geval is hoe het gesteld is met het eergevoel van onze spelers. Met een coach die ook volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen heeft zou ik toch opletten Maximiliano. Of zou Max azen op een transfer, want naar huidige voetbalnormen zit die al een eeuwigheid op de Freethiel. Zou wel jammer zijn want het grootste gedeelte van die periode zat Caufriez in het beste geval op de bank en voor iemand met zijn kwaliteiten is dat een dikke onvoldoende. Als bijna enige overblijver van de Standard-clan op de Freethiel (Buatu, Mmaee, Goblet, Marquet vertrokken en Badibanga zou dat beter ook doen) heeft Max sinds de komst van Custovic wel een tandje bijgestoken en het zou spijtig zijn nu hij een aanvaardbaar niveau haalt hem andere oorden te zien opzoeken.
Wat Cercle betreft, dat is de lastigste ploeg om in te schatten. De jonge ploeg leek uitgeblust aan PO2 te beginnen, maar afgelopen weekend toch keurig met 2-3 gewonnen op Le Canonnier.
En om te eindigen met de beginvraag van deze sprokkel, we moeten/mogen niet tevreden zijn met de immer teleurstellende prestaties van W-B in PO2, maar anderzijds bieden goeie resultaten in PO2 niet de minste garantie voor het daaropvolgende seizoen. Lokeren en Zulte-Waregem die vorig jaar de finale speelden van de play-offs zullen deze stelling graag beamen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue pakte vorig weekend tegen Sint-Pauwels de kampioenstitel en heeft waarschijnlijk nog niet echt gefeest, want het kwam met een keurige 1-1 terug uit Moerbeke, de nr3 van het klassement. De eindstand stond halverwege reeds op de bordjes. Dat feestje staat ongetwijfeld gepland voor komend weekend wanneer het op de Freethiel Kemzeke ontvangt en hoopt het seizoen thuis te kunnen afsluiten zonder een nederlaag.
In de derde amateurreeks leed Bornem een nipt 2-1 verlies bij de nr5 Betekom.

PVW.