StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EN TOCH BLIJVEN ZOEKEN NAAR EEN DRIEPUNTER ???

De hoop op een eervol klassement kan na het pak slaag tegen Union vorig weekend worden vergeten, maar vraag is of er sowieso wel eer te rapen valt in play-off II, want winst (zelfs groepswinst) wordt afgedaan als waardeloos, terwijl verliezen maar zelden op gejuich kan rekenen.

Waasland-Beveren krijgt zaterdag in Jan Breydel de kans om dubbele revanche te nemen. Vorig weekend was er de schaamtelijke 5-1 bij Union en wat de Waaslanders brachten op speeldag 15 van de reguliere competitie was al even rampzalig. De 2-0 in Cercle was voor de clubleiding de spreekwoordelijke druppel te veel met als gevolg het ontslag van Yannick Ferrera. Custovic kwam, zette een onverhoopt mooi parcours uit, maar slaagde er niet in de terugwedstrijd tegen Cercle op de Freethiel om te zetten naar een overwinning. Na een evenwichtige partij die gekenmerkt werd door veel inzet, werden de doelpunten na rust netjes verdeeld (1-1).

De start van Cercle in PO2 was beneden peil, maar afgelopen speeldag zorgde het wel voor een verrassing door een weliswaar onherkenbaar zwak Moeskroen met 2-3 een hak te zetten. Het is net als W-B kansloos om nog voor groepswinst te zorgen, maar deze zege kan een opsteker zijn voor het duel tegen W-B bij wie Adnan Custovic ongetwijfeld de handen vol heeft gehad om de ongeïnteresseerde neuzen in de positieve richting te laten wijzen en wat mij betreft mogen zij die er geen zin meer in hebben gerust een avondje naar de cinema. Ampomah zit alvast zijn laatste schorsingsdag uit.

Patrick Van Wesemael.