De balans blijft voor Waasland-Beveren in play-off II naar de verkeerde kant overhellen. De mannen van Adnan Custovic speelden zaterdagavond een zeer verdienstelijke match in het Jan Breydelstadion en konden minstens aanspraak maken op een puntendeling, maar de 3-2 van Cercle viel in de 90ste minuut en op een moment dat W-B Boljevic en Caufriez met tweemaal geel vervroegd onder de douche had zien vertrekken.

Indien revanche voor de pandoering van vorige week tegen Union in de vorm van een overwinning werd verwacht, is W-B daarin niet geslaagd, maar de meeste factoren die toelaten om het etiket "goeie match" op deze wedstrijd te kleven, waren absoluut aanwezig : vijf goals, minstens het dubbel aantal kansen, 2 keepers die meer doelpunten verhinderden en zeker bij W-B een onvergelijkbaar grotere inzet dan vorig weekend. Na een rotmatch in het Dudenpark van Union en 3 zeer degelijke matchen (Kortrijk, Zulte-Waregem en Cercle uit) is de balans voor W-B met één schamel puntje helaas veel te karig. Naast de geciteerde positieve elementen was er gisteren ook een zelden geziene rol voor de VAR weggelegd. Bij een 2-1 tussenstand halverwege de tweede helft legde scheids Geldhof de bal een tweede keer op de stip voor Cercle, maar na enig oponthoud en een interventie van de VAR werd de bal aan de overkant op de stip gelegd voor een eerdere handsbal van Cercle. Boljevic vergat echter de verdiende 2-2 binnen te schieten.
Een echte primeur is het waarschijnlijk niet, want ik herinnr mij een vergelijkbaar geval in Nederland met een wedstrijd van Vitesse.

Nog enkele bedenkingen : Aleksandar Boljevic speelde zaterdag zijn honderste partij voor W-B en dat verdient een dikke proficiat. Die leuke gebeurtenis had hij kunnen opfleuren met minstens 2 goals, maar nadat hij vroeg in de match W-B op een 0-1 voorsprong had getrapt, schoot hij na rust een penalty op de dwarslat. W-B begon alweer sterk aan de wedstrijd en scoorde ook, maar het kon die voorsprong wederom niet vast houden. Kevin Debaty speelde een goeie match, maar of dat voldoende is om de technische staf te overtuigen volgend seizoen als titularis te starten, mag worden betwijfeld. Huurling Andrijacevic mist geregeld een goeie kans, maar vindt toch ook week na week beter zijn draai en zijn doelpuntenteller krijgt stilaan werk.

Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie haalden op de website van Waasland-Beveren.

WB GAAT ONDERUIT NA VELDSLAG OP JAN BREYDEL

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen op Jan Breydel. Het werd zonet 3-2 voor Cercle Brugge. Boljevic en Andrijasevic maakten de doelpunten.
Waasland-Beveren kwam scherp uit de kleedkamer. Aleksandar Boljevic speelde in Jan Breydel zijn honderdste partij voor Waasland-Beveren. Na twee minuten vierde hij zijn jubileumwedstrijd met een doelpunt. Karlo Lulic kapte zich goed vrij en zag de Montenegrijnse winger goed vrijlopen. Hij stak de bal tussendoor en Boljevic duwde de 0-1 onder doelman Nardi. Aan de overkant dreigde Cercle met een schot van Bruno, maar Kevin Debaty zag de bal naast hobbelen. Op het kwartier was er concentratieverlies bij W-B en dat werd cash betaald. Gakpé scoorde de gelijkmaker. Veel balbezit voor W-B vervolgens, maar weinig mogelijkheden. Max Caufriez kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar Nardi redde tweemaal. Ook Debaty stond pal op twee pogingen van de thuisploeg. Koffie bij 1-1!

Lulic zorgde voor de eerste actie in de tweede helft. Hij speelde Andrijasevic vrij die net naast besloot. Na zeven minuten in de tweede helft was het raak voor Cercle. Caufriez duwde een Cercle-aanvaller te veel volgens ref Geldhof die de bal op de stip legde: 2-1. Voorbij het uur gebeurde het gekste moment van de partij. Geldhof wees opnieuw naar de stip voor Cercle na een fout van Debaty. De VAR riep de scheids echter naar het scherm en na het bekijken van de beelden legde hij de bal op de stip, maar aan de overkant. Boljevic nam het kado niet aan en trapte op de deklat. Een handvol minuten later was het wel 2-2. Foulon werd aangespeeld door Lulic en schilderde de bal perfect voor Andrijasevic. De Kroaat tikte de gelijkmaker binnen. Het mooie voetbal was nadien gedaan, maar de wedstrijd evolueerde naar een ware veldslag. Na tweede gele kaarten voor Boljevic en Caufriez moest W-B die strijd met negen voeren. De druk werd uiteindelijk te groot. Alioui kopte de 3-2 binnen. W-B keert zo puntenloos terug naar Beveren.