StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Oog op de toekomst

Onze club heeft dinsdagavond een kleine stap richting de toekomst aangekondigd. Het gaf twee 16-jarige talenten, wat uiteraard nog af te wachten valt, hun allereerste profcontract. Het betreft een aanvaller en een strooier van assists op het middenveld, aldus Waasland-Beveren. Ik ben benieuwd.


Een voor een. Kemo Soumahoro is een 16-jarige aanvaller uit Nederland. In de jeugdreeksen van de nationale ploeg kon deze jongen al heel wat mensen overtuigen van zijn talent. Hij beschikt over heel wat snelheid, kan een bal uitstekend infiltreren en heeft het in zich als een echte spits de ruimte op het juiste moment in te duiken. Met zijn neus voor doelpunten belooft dit in ieder geval al heel wat goeds. Als we al deze kenmerken mogen geloven hebben we een waar talent te pakken. Afwachten wat dat wordt.

Anas Aalillou, ook 16 jaar oud is een Belgische middenvelder. Hij wordt beschreven als een echte nummer tien. Met zijn fantastische linkervoet weet hij mening ploeggenoot in een mooie scoringskans te zetten. Hij heeft overzicht over het spelletje en kan ook nog eens zelf een schot lossen. Opnieuw heel veelbelovend.

Wat vind ik hier nu van?
Allereerst vind ik het heel positief dat de club werkt aan de toekomst en hiermee jonge talenten een profcontract geeft. Voetballers die van jongs af aan kunnen doorgroeien, ik geloof er oprecht in. Dat hebben ze dus al uitstekend gedaan. Daarnaast blijf ik toch kritisch.

De samenvatting van deze spelers die de club gaf doet uitschijnen dat het hier gaat over een gelijkaardige spits als ik zeg maar iets Aguëro en dat we met Aalillou de nieuwe De Bruyne te pakken hebben. Ik overdrijf hier nu en ik bewonder het optimisme maar blijf toch eerder afwachtend over de kwaliteiten van deze jongens. Wat niet wegneemt dat ik er rotsvast in geloof en ze alle kansen wil geven om het te maken in het profvoetbal.

Voor nu blijf ik kritisch omdat we nog geen enkel bewijs hebben van hun echte kwaliteiten. Maar ben ik zelf ook positief ingesteld in de aanpak van de club en heb ik vertrouwen en geloof in een goede afloop van dit verhaal.

Seppe Meul.