StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat heeft de Paashaas in petto voor dit weekend ?
Er is wel wat bedrijvigheid op de Freethiel dit weekend. Zondagavond neemt Waasland-Beveren het op tegen Moeskroen (een voorbeschouwing komt er morgen zaterdag aan) en maandag is er de jaarlijkse Paasbrunch van de Supportersfederatie. Hopelijk kan W-B zondagavond zijn eerste driepunter van play-off II inschrijven en kan op Paasmaandag het feestje worden verder gezet tijdens de Paasbrunch.

* Soumahoro en Aalillou met profcontract langer op de Freethiel.
Gisteren konden jullie in de Kleppe van Seppe meer lezen over 2 zestienjarigen die een profcontract bij Waasland-Beveren hebben ondertekend. Deze twee jeugdige talenten speelden reeds op de Freethiel afgelopen seizoen en konden rekenen op de nodige belangstelling.
Hoe ver die jongens het zullen schoppen valt natuurlijk nog af te wachten, maar W-B wil zich hiermee proberen te wapenen tegen de trend dat jonge talenten als maar vroeger worden opgehaald door financieel meer vermogende clubs. Uiteraard bestaat het risico dat de club investeert in een jonge speler die uiteindelijk niet zal doorbreken, maar diezelfde vaststelling geldt voor spelers die van elders worden aangetrokken en waarvoor een veel groter budget wordt uitgetrokken. Het is dus een goeie zaak dat in eerste instantie in eigen jeugd wordt gerecruteerd en de kans dat ook daar iemand met kwaliteiten over het hoofd wordt gezien, valt nooit uit te sluiten.
Wat we als entourage vooral moeten vermijden is nu reeds met een te kritisch oog naar deze jongens kijken, want dit is een bijzonder belangrijke stap in hun ontwikkeling die zonder twijfel gepaard zal gaan met hoogtes en laagtes. Laten we hun de tijd geven die evolutie in alle rust en sereniteit door te maken en het gevaar op vroegtijdig verbranden tot een minimum beperken.

PVW.