StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIENS MANDJE IS OMSTREEKS 21.50 UUR HET BEST GEVULD ?

Play-off II spreekt sowieso al weinig aan en zeker bij de ploegen die geen interesse betonen om een rol van betekenis te spelen, maar wie haalt het in zijn hoofd om een match van PO2 op Paaszondag te plannen ?

Hoe waardeloos de partij tussen W-B en Moeskroen mag zijn, de thuisploeg kan zich absoluut niet veroorloven om er de resterende 5 wedstrijden met de pet naar te gooien. We hebben er uiteraard geen zicht op, want het elftal dat zondag aantreedt tegen Moeskroen is waarschijnlijk niet representatief voor wat min of meer een basisploeg voor volgend seizoen kan worden, maar er kunnen nog wel wat belangen worden opgesomd die een mogelijke wanprestatie zwaar veroordelen.

Een aantal jongens zit nog in een ouder premiestelsel waardoor een overwinning in de portemonnee wel degelijk wordt gevoeld en dat in tegenstelling met de meeste spelers wiens premiestelsel gebaseerd is op het eindklassement van de reguliere competitie. Milosevic wil graag zijn doelpuntenmandje verder vullen en na zijn degelijke match in Jan Breydel zal Kevin Debaty zeker azen op bevestiging van die prestatie en dat voor eigen fans die hem in de reguliere competitie tegen Kortrijk (2-6) stevig op de korrel namen.

En er is uiteraard het spelersverleden van onze coach bij Moeskroen dat hem overigens al meteen in zijn debuutmatch de eerste nederlaag aansmeerde als hoofdcoach bij een team van de JPL waardoor hij zeker belust is op revanche.

Moeskroen eindigde de reguliere competitie als beste team van de JPL in 2019, maar in PO2 was het tot nu toe weinig soeps. Stilaan komt er echter weer drive in de ploeg, want 2 weken geleden kreeg Cercle met 2-3 iets te veel op Le Canonnier en vorige week liet het tot tweemaal toe een voorsprong uit handen glippen aan de Gaverbeek. Benieuwd of de Henegouwers hun coach kunnen houden, want nu Anderlecht en Rutten vrij snel op mekaar zijn uitgekeken, zou Storck wel eens opvolger van de Nederlander kunnen worden.

Voor Waasland-Beveren moeten we hopen dat de bal een keer in hun voordeel wil rollen, want het ene tot nu toe behaalde puntje is te weinig op basis van het vertoonde spel en dan heb ik het niet over die blamage in het Dudenpark. Roef, Boljevic en Caufriez ontbreken (laatste 2 door een rode schorsingsdag), maar hopelijk keren Ampoma en Verstraete weer terug in de basis.

Het is morgen Pasen en we duimen dat Kevin Debaty zijn mandje heeft thuis gelaten !

Patrick Van Wesemael.