De overigens zeer geslaagde Paasbrunch van de Supportersfederatie op Paasmaandag is er de oorzaak van dat deze nabeschouwing pas vandaag online wordt gezet.

Pasen was zondag al een flink eind gezet toen Waasland-Beveren en Moeskroen aan hun ,zesde opdracht van play-off II mochten beginnen. Een handvol trouwe supporters die de wedstrijd bijwoonden, zagen een genietbare pot voetbal met veel kansen waarvan gelukkig de meesten voor een sterke thuisploeg onder leiding van een dominante Louis Verstraete. De Gentse huurling haalt nu al weken het beste niveau in zijn nog korte profcarrière en wat zou het geweldig zijn indien W-B, Gent en Louis zelf straks overeenstemming bereikten om er nog een jaartje bij te doen op de Freethiel. Verstraete scoorde even voor het kwartier de 1-0 en presenteerde Milosevic kort na de pauze de winnende 2-1. Op slag van rust had een goeie Paul Keita truitje-trek gedaan en Dussenne nam het prachtig Paasgeschenk in dank aan.

Net als in Jan Breydel vorig weekend keepte Kevin Debaty een betrouwbare partij en hield hij tot tweemaal toe Moeskroen van een doelpunt. De match van zondagavond is niet meer of minder de bevestiging van de eerdere vaststelling dat W-B op de pandoering in Union na, een goeie play-off II speelt, maar op enkele cruciale afspraken de boot net niet haalde. Onwaarschijnlijk hoe constant Stefan Milosevic de weg naar de netten blijft vinden. Indien hij vanaf het begin van het seizoen op de Freethiel had gevoetbald, was hij ongetwijfeld hoog geëindigd in het klassement van de Gouden Stier. Wat het nu zaterdag wordt thuis tegen Union is onvoorspelbaar, maar ik ben wel overtuigd dat Custovic met niets minder dan een revanche tevreden zal zijn voor de gevoelige nederlaag van een paar weken geleden in het Dudenpark. Jammer van die slappe vertoning of we hadden misschien toch een rol van betekenis kunnen spelen, hoe weinig PO2 ook mag voorstellen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie vondne op de website van Waasland-Beveren.

WB VERSLAAT MOESKROEN OP DE FREETHIEL MET 2-1!

We kunnen opnieuw winnen. Geel-blauw versloeg zonet Moeskroen met 2-1.
Verstraete was de uitblinker met een goal en een assist op het doelpunt van Milosevic.
Waasland-Beveren eiste van bij de aanvang van de wedstrijd de bal op. Na tien minuten resulteerde dat meteen in een gigantische kans. Franko Andrijasevic zette de infiltrerende Karlo Lulic goed voor doelman Vasic, maar die laatste redde puik met de voet. Twee minuten later was het wel raak voor W-B. Floriano Vanzo legde een hoekschop achteruit richting de zestien. Louis Verstraete twijfelde niet en knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Nog geen minuut later kreeg Stefan Milosevic dé ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen.
Hij werd net genoeg gehinderd door de Henegouwse defensie om hem het scoren te beletten. Kevin Debaty bleef technisch werkloos, doelman Vasic kreeg nog schoten van Verstraete, Vanzo en Lulic te verwerken. Het was schrikken toen scheidsrechter Wim Smet in minuut 42 plots naar de stip wees bij een hoekschop van Moeskroen. Het blijkt echter dat Paul Keita iets te onstuimig aan zijn tegenstander hing. De elfmeter werd omgezet, waardoor het rusten was bij een 1-1 gelijkspel.

De eerste grote kans na de pauze was er eentje voor Awoniyi. Valtteri Moren en Kevin Debaty brachten goed redding. Een handvol minuten later was het diezelfde Awoniyi die oog-in-oog kwam met Debaty, maar het was opnieuw onze goalie die redding bracht. Net voor het uur trilden de netten opnieuw! Karlo Lulic speelde Andrijasevic goed in die in één tijd Verstraete aanspeelde. Hij stiftte de bal goed voor naar de tweede zone waar Milosevic de bal opwachtte en binnen knikte: 2-1. Waasland-Beveren hield nadien de controle onder leiding van een sterke Verstraete; grote kansen vielen er echter niet meer. De eerste driepunter van deze play-offcampagne is binnen!