StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het juridisch steekspel kan beginnen.
De lang verwachte vordering van het Bondsparket werd gisteren dinsdag uit de hoge hoed getoverd en bij KV Mechelen en Waasland-Beveren in de brievenbus gedeponeerd. De eis voor W-B (degradatie naar 1B en een aftrek van 6 punten) lijkt zwaar en is dat ook, maar wellicht in verhouding met de feiten die beide clubs worden aangewreven. Of die feiten stroken met de realiteit is een ander paar mouwen. Woordvoerder Martijn De Jonge van Waasland-Beveren sprak gisteren in de media over "complete waanzin", maar gaf tegelijkertijd toe dat W-B eerder het slachtoffer was geworden van een poging tot matchfixing, een vraag waarop volgens Martijn de club nooit is ingegaan.

Afgaande op de berichtgeving die de voorbije maanden (bewust of onbewust) beetje bij beetje werd gelekt, lijkt mij de eis van het Bondsparket niet eens ongegrond, maar volgens mijn bescheiden mening past dit nog altijd in het voorziene plaatje. Het echte juridisch steekspel wordt nu de eis is bekend in scène gezet en vanaf 30 april op het scherp van de snee achter de groene tafel bij de Geschillencommissie gevoerd. Dat de interpretatie van Bondsparket en Geschillencommissie wel eens ferm uit mekaar kunnen liggen, kan misschien het best worden aangetoond aan de hand van het voorbeeld van Genk-speler Malinovski. Daar vroeg de Bondsprocureur 7 speeldagen schorsing, maar die eis werd door de Geschillencommissie gereduceerd tot 0,0.

Hopelijk is die groene tafel groot genoeg, want ook Beerschot en Lokeren hebben zich als betrokken partijen in het debat gemengd en inzage van het dossier gevraagd, maar ook dat is niks nieuw onder de zon.
Nu is het Bondsreglement zo uitgebreid en complex dat de mensen die er beroep op moeten doen door het bos de bomen niet meer zien, maar nog voor het geciteerde steekspel moet beginnen komt plots een artikel uit dat Bondsreglement opduiken waarit blijkt dat een vordering moet worden ingediend voor 15 juni van het bewuste seizoen en dat zou, (maar het is alweer voor interpretatie vatbaar) in dit geval 2018 betekenen.
Kortom, dit wordt een lekker vette kluif voor juristen waarbij uiteraard dient opgemerkt dat het betreurenswaardig zou zijn indien het vel van W-B door dit soort artikelen moet worden gered, want we gaan er nog altijd vanuit dat (en de club heeft steeds gezegd dat we er het volste vertrouwen in moesten hebben) ze correct hebben gehandeld in deze zaak.
Grappig, maar toch waar, op het moment dat ik aan de voorlaatste zin van dit artikel bezig ben krijg ik op mijn iphone de melding dat de speurders (het gerecht dus) bij de voetbalbond zijn binnen gevallen. Wie is er nu eigenlijk nog te vertrouwen ? En moeten we straks ons lot aanhoren van mensen die zelf in twijfel worden getrokken ? Wordt leuk !

PVW.