StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Voorlopig doek is gevallen, toch panikeer ik niet

Operatie Propere Handen kent haar voorlopig einde. De onderzoekscommissie vraagt de degradatie voor zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren. De wedstrijd KAS Eupen-Moeskroen wordt geklasseerd. Zo is er een eerste uitspraak gedaan. De twee beschuldigde clubs worden op 30 april uitgenodigd om data af te spreken voor de volgende stappen. Klinkt allemaal heftig. Toch panikeer ik niet en dit is waarom.


Allereerst wordt het 100% zeker een juridische strijd. De beide teams zullen een sterke advocaat of zelfs een team van advocaten op dit dossier zetten. Elke mogelijke achterpoort of procedurefout zal worden gezocht en als die er zijn ook worden gevonden. Zolang dit proces aan de gang is kan er geen uitspraak worden gedaan. Wat mij naadloos bij mijn volgende argument brengt.

Hoe langer het aansleept, des te beter het is voor zowel ons als KVM. Elke dag dat het langer duurt is enkel en alleen in ons voordeel. De uiterlijke datum voor een definitieve uitspraak is 30 juni. Het officiële einde van dat seizoen. Hoe dichter we die datum naderen hoe onzorgvuldiger en met meer paniek de bond tewerk zal gaan.

Op Sporza kwam ook Peter Vandenbempt met zijn opiniestuk. En daarin staat geschreven dat zowel WB als KVM niet kunnen degraderen. Die aanvraag moest namelijk, altans volgens de wet, vorig jaar 15 juni al zijn ingediend. Een duidelijke overtreding van de wet dus.

En tot slot : de publieke opinie. Worst case scenario we moeten alsnog beiden degraderen. Ik kan mij onmogelijk voorstellen dat de publieke opinie, in dit geval de beide supporterclans, dit zomaar zouden laten gebeuren, zonder actie te voeren, zonder protest. Dat gaat in mijn ogen nooit gebeuren. En hoe vaak de bond dat soort acties in het verleden altijd heeft genegeerd of van tafel heeft geveegd. Dit kan je niet ongemoeid laten, dit is te groots.

Mijn voorlopig eindoordeel is dus: we hebben een veldslag verloren, maar de oorlog nog lang niet. Nu begint het pas. De onderzoekscommissie heeft haar eisen gesteld. Nu is het aan ons en KVM om terug te vechten.

Seppe Meul.