StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Overwinning van de te vroeg veroordeelde, of maakt één zwaluw de lente nog niet ?
Omdat matchfixing en Propere Handen de komende weken en maanden het sportieve zullen domineren, doen we hier een poging om de positieve toer op te gaan.

Waasland-Beveren pakte op Paaszondag een verdiende driepunter tegen Moeskroen dat nu in de groep opvallend eenzaam de rangen sluit. Opvallend natuurlijk omdat de ploeg van Storck in de reguliere competitie in het gedeelte 2019 onklopbaar bleek, maar zich nu tevreden moet stellen met slechts één schamel puntje.

In de wedstrijd van zondagavond voetbalde Waasland-Beveren heel wat halve en hele kansen bij mekaar en met de 1-1 ruststand kwamen de Henegouwers bijzonder goed weg. Het was de onvermijdelijke Milosevic die met zijn nr7 voor een verdiende overwinning zorgde. Milo scoort alsof hij al jaren in de JPL voetbalt en is nog nauwelijks weg te denken uit de ploeg.

In die ploeg van zondagavond stonden 3 jongens die zacht uitgedrukt een bijzonder moeizame entree kenden bij W-B, maar ditmaal wel op een goeie match mochten terugblikken. Kevin Debaty, Karlo Lulic en Paul Keita werden, als ze een keer mochten spelen, vaak terecht op de korrel genomen door de supporters en ook wel mensen met verantwoordelijkheid binnen de club, maar ze zijn op dit moment aan de betere hand. Debaty maakte een onzekere indruk tegen Mandel United voor de Beker van België en thuis Kortrijk, maar in Anderlecht, vorige week tegen Cercle en zondag tegen Moeskroen had hij, hetzij een aandeel in het beperken van de schade, hetzij een hand in de winst zoals in het geval van Moeskroen. Paul Keita werd met grote trom binnen gehaald en in een krantenintrview deed Stephane Demol er nog een schepje bovenop door te verkondigen dat die gast te goed was voor W-B, maar daarvan bleek tussen de lijnen weinig of niks te merken. Zijn invalsbeurten waren de laatste tijd niet slecht en zijn basisplaats tegen Moeskroen was meteen ook zijn beste partij in het shirt van W-B. Het meest tegenvallen tot voor kort deed Karlo Lulic waarvan Yannick Ferrera stelde dat hij wel kon voetballen, maar een basisplaats het eerste half jaar niet aan de orde was vanwege een moeilijke aanpassingsperiode. Dat had Yannick goed gezien, want naarmate het seizoen vordert, verschijnt Lulic af en toe al eens op de voorgrond met enkele goeie assists en schoten op doel. Voor alle 3 is dat nog lang niet genoeg om op hun te rekenen als basisspeler voor volgend seizoen, maar ze hebben de omschrijving "flop" tijdelijk (maar hopelijk definitief) afgeworpen. Het was voor deze spelers sowieso lastig om goed te doen in PO2, want goed of slecht spelen, het positieve zou worden gerelativeerd, het negatieve geaccentueerd. Een wijze les die we hieruit kunnen trekken is om beter niet te vroeg te veroordelen, maar ook mij hebben ze in het verleden verteld dat geduld een mooie deugd is.

PVW.