StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DUBBELE REVANCHE OF BERUSTING ?

Na de knappe en verdiende overwinning vorig weekend, krijgen de spelers van Waasland-Beveren een nieuwe kans om tegen Union de frustraties van de voorbije weken van zich af te spelen. Er was immers de beschamende 5-1 nederlaag in het Dudenpark die een vroegtijdig einde maakte aan het tikkeltje hoop om eindelijk een acceptabel klassement neer te zetten in play-off II en dinsdag raakte de eis van het Bondsparket bekend en die is ongetwijfeld zowel bij KV als W-B hard binnen gekomen. Voor alle duidelijkheid : het gaat om een eis, maar de betrokken clubs wapenen zich ondertussen om de minst nadelige sanctie uit de brand te slepen, want dat die zullen volgen lijkt quasi zeker, alleen hangt het er van af hoe zwaar.

Door het gelijkspel van Union vorig weekend tegen Zulte-Waregem en de winst van Kortrijk tegen Cercle, is de strijd bovenin groep B weer helemaal terug. Wat blijft dit Union jaar na jaar in aangename zin verbazen, zowel in de Proximus League als in play-off II. Het stadion van deze traditieclub heeft grote moeite om sportief het bij momenten swingend fanion te volgen. Geweldig toch dat die gasten na een eveneens slopend seizoen zichzelf nog zo weten te motiveren om de eersteklassers het vuur aan de schenen te leggen. De Brusselaars hebben geen Europese licentie aangevraagd, maar groepswinnaar worden, daar hebben ze veel voor over.

Ik denk dat de spelers van Waasland-Beveren er niet wakker van hebben gelegen, maar bij het bestuur en de supporters is de eis van het Bondsparket niet in goede aarde gevallen. Dat er toenadering werd gezocht om de laatste wedstrijd van vorig seizoen tussen KV en W-B te beïnvloeden was al heel vlug duidelijk, net als het niet naleven van de meldingsplicht, maar of die feiten in verhouding staan tot de strafeis, dat lijkt mij een paar bruggen te ver.
Als technische staf en spelers van KV Mechelen het zien zitten in de gegeven omstandigheden een bekerfinale voor te bereiden, dan moet het ook Adnan Custovic lukken om een strijdvaardig team tussen de lijnen te brengen morgen. Over inzet en strijdlust hebben we overigens niet te klagen in deze editie van po2, maar de dreun uitgerekend tegen ditzelfde Union blijft zijn schaduw werpen.

Zet Union zijn race naar groepswinst in Beveren verder of laat Waasland-Beveren een tweede opeenvolgende overwinning optekenen, morgenavond omstreeks 21.50 uur krijgen we daarover meer zekerheid, maar ook een puntendeling hoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Patrick Van Wesemael.