StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN GRAND CAFE DE WATERTOREN.


* Straffe gasten !
Er is geen stad in België waar zo weinig beweging zit in het verkeer als in Antwerpen, maar wanneer de sportievelingen de Scheldestad komen opzoeken voor de traditionele 10 miles voorafgegaan door de marathon, bruist de stad in al zijn glorie. En als er in Antwerpen wat beweegt op sportief vlak, dan kriebelt het op de parking ! Nu zitten er bij de Freethielvrienden heel wat gasten die niet vies zijn van een uitdaging en die kriebels graag beantwoorden met sportieve daden.

Onze schatbewaarder en vroege vogel Danny Michiels begon al om 09 uur aan zijn 42.195 meter en zijn nr9 (ik heb het niet over zijn rugnummer, maar aantal gelopen marathons) werd een succesverhaal. Danny bereikte de aankomst na ongetwijfeld enkele doorbijtmomentjes, maar veel meer onvergetelijke en genietbare passages doorheen het prachtige Antwerpen, na 3 uur, 29 minuten en een seconde of 17. Een knap staaltje loopkunst en goed voor zijn tweede beste tijd tot nu toe in het paradepaardje van de loopnummers.

Terwijl Danny thuis al aan het nagenieten was van zijn schitterende marathon met één oog op het scherm voor Luik-Bastenaken-Luik, gingen Ingeborg en Kris omstreeks 14.30 uur van start voor hun 10 miles. Voor mijn buurman op de tribune in Beveren Kris Meersman is dat net iets meer dan een peulschil, maar voor Ingeborg was het de eerste keer dat zij de afstand van plusminus 16 kilometer tot een goed eind probeerde te brengen. Begrijpelijk dat zij vooraf de nodige twijfels had, maar die waren er niet bij de mensen die Mevrouw Cools geregeld aan het werk zien in de diverse horecagelegenheden in het Waasland tot Vlaams-Brabant toe, lees eigenlijk grondgebied Antwerpen en wat haar inwoners beschouwen als de volledige parking. Ingeborg heeft het in zich om tot het gaatje te gaan, zo lang ze maar een plastic zakje in de buurt heeft.

Een tijd hadden Ingeborg en de naast haar huppelende compaan Kris niet vooropgesteld en gelijk hadden ze, want het traject afmaken is sowieso een bijzonder knappe prestatie.

En zo gezegd zo gedaan ! De vriendenkring had weer eens gelijk Ingeborg, want zij hadden het bij het rechte eind. Op eigen tempo en in super goed gezelschap van Kris is het gelukt om je naam te laten bijschrijven op de lijst van geslaagden aan dit prestigieus evenement en dat verdient, net als Danny en Kris, een dikke proficiat. Toch geen pijnlijke nek overgehouden Kris van voortdurend naar Ingeborg achterom te kijken ? Misschien verkopen ze wel tegen de volgende editie truitjes met ogen op de rug !

Patrick Van Wesemael