StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SPANNING BEHOUDEN IN DE GROEP.

Speeldag 7 van play-off II leidt Waasland-Beveren zaterdagavond naar het Guldensporenstadion en we moeten hopen dat we dit na afloop niet met een gestipte "ij" moeten schrijven. Na het verlies van Union op de Freethiel en de winst van Kortrijk in Moeskroen, is de spanning in Groep B weer helemaal terug. Kortrijk heeft de leiding van Union met één puntje voorsprong overgenomen, maar het doek is lang niet gevallen. W-B is kansloos voor groepswinst, maar kan uiteraard wel nog voor scherprechter spelen in de groep.

Het is onbegrijpelijk wat Waasland-Beveren op speeldag 3 in het Dudenpark van Union heeft bezield om er zo met de pet naar te gooien, want de mannen van Custovic kunnen tot op heden terugblikken op een qua inzet zeer geslaagde po2. Er werden genoeg kansen afgedwongen om in de verloren wedstrijden tegen Kortrijk en Cercle beter te doen dan verliezen, maar het is een raadsel hoe lullig de partij in Brussel, na een moeizame start en voorsprong voor W-B tegen de gang van het spel in, alsnog volledig uit handen werd gegeven. Waasland-Beveren heeft het altijd lastig in Kortrijk en het krijgt morgenavond een uitgelezen kans om die vervelende status van zich af te spelen. Gemakkelijk bestaat niet, maar een moeizame driepunter telt evengoed. In Standard, Waregem en Cercle liet de club de mogelijkheid liggen om zaken te doen, maar er is nog te vaak een samenloop van omstandigheden die verhindert dat er op het laatste nippertje altijd wel iets fout loopt en als dat regelmatig gebeurt is dat ook geen toeval meer. Brengt W-B morgen verandering in die soms ergerlijke situatie ?

De bladzijde de Boeck in Kortrijk is goed en wel omgeslagen en Vanderhaeghe heeft (en is vast van plan dat nog een tijdje te doen) goed werk geleverd bij KVK de voorbije maanden. Het onmisbare tikkeltje meeval dat Kortrijk in Beveren kende een paar weken geleden is evenmin toeval, want het werd afgedwongen. Persoonlijk vond ik Zulte-Waregem het best gewapend om groepswinnaar te worden, maar tenzij Union nog iets uit de hoge hoed tovert, maakt Kortrijk zeker een kans om met succes de winnaar van Groep A te bekampen. Zou W-B in staat zijn stokken in de wielen te steken ? Ik verwacht wederom een leuke pot voetbal !

Patrick Van Wesemael.