Ook in de vierde ontmoeting van dit seizoen met de Kerels is Waasland-Beveren er niet in geslaagd een driepunter te laten optekenen. Na een wedstrijd waarin elke ploeg een helft voor zijn rekening nam, werd de 2-1 ruststand ook de eindstand.
Door deze nederlaag is W-B theoretisch het enige team dat niet meer in aanmerking komt voor groepswinst, maar de grootste kanshebber hierop is alleszins Kortrijk met als gevaarlijkste outsider het immer verrassende Union dat gisteren in de slotfase een onwaarschijnlijke remonte maakte maakte door een 2-0 achterstand alsnog om te buigen in 2-3 winst. W-B is dus nog steeds het enige team dat de Brusselaars kon laten struikelen.
W-B moest in de eerste helft zijn meerdere erkennen in Kortrijk dat voldoende kansen creëerde om bij rust een ruimere marge te hebben dan 2-1, maar onder andere Debaty stak daar geregeld een handje voor. De Beverse gelijkmaker kwam er overigens wat gelukkig middels een owngoal, echter wel nadat Ampomah met een schitterende individuele inspanning de paal op zijn weg naar de 1-1 had gevonden.

Na de thee namen de bezoekers uit Beveren het commando van de thuisploeg over, maar aanvankelijk zonder veel dreiging. Die kwam er wel halverwege de tweede helft waarin de Kortrijkse portier tot driemaal toe de 2-2 kon verhinderen.
Alweer een verdienstelijke partij van W-B, maar wederom vergat de ploeg haar aandeel te vertalen in punten. Ditmaal opteerde Custovic om de uitblinkers van vorige week tegen Union (Forte en Vanzo) op de bank te laten starten. Vukotic (geschorst) en Verstraete (geblesseerd) ontbraken eveneens.
Hierdoor moest de jeudige onervarenheid bij W-B het afleggen tegen de meer ervaren Kortrijksanen.
Ondertussen blijft het nerveus aftellen naar het verdict van de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wessemal.

WB PAKT GEEN DERDE OVERWINNING OP RIJ

Waasland-Beveren kon geen drie punten meegraaien uit Kortrijk. Het werd zonet 2-1 in het Guldensporenstadion. De tweede helft was voor Waasland-Beveren, maar doelman Bruzesse keepte sterk.
KV Kortrijk kwam het scherpst aan de aftrap van deze partij. De eerste opschudding was echter aan geel-blauwe kant. Karlo Lulic legde een hoekschop richting de rand van de zestien. Djihad Bizimana liep gepast in, maar kraakte zijn schot. Meteen aan de overkant moest Alexis Gamboa zich wakker tonen om een schot van Avenatti af te blokken. Direct nadien kon Franko Andrijasevic aanleggen, maar ook zijn schot was te slap om doelman Bruzesse te verontrusten.
Opnieuw naar de overkant dan. Avenatti toonde zich opnieuw als goalgetter en kopte het openingsdoelpunt hard voorbij Debaty: 1-0. Dat het spel goed over en weer ging was duidelijk. Een handvol minuten later lukte Waasland-Beveren de gelijkmaker. Ampomah trapte goed, maar de paal stond in de weg. De bal botste echter via D’Haene toch in doel: 1-1. Het geluk van geel-blauw duurde niet lang, want nog voor het halfuur was het opnieuw op achtervolgen aangewezen. Opnieuw Avenatti buffelde de bal met de kop tegen de touwen: 2-1. Met die stand gingen beide ploegen ook de kleedkamers in.

Na de pauze was er wel een heel lange studieronde. Het was wachten tot minuut 78 vooraleer we de eerste dreiging konden noteren. Ampomah krulde de bal goed naar de verste hoek, maar doelman Bruzesse redde knap. Meteen daarna kon Lulic de gelijkmaker binnen koppen, maar opnieuw Bruzesse stak er een stokje voor. Heel knappe redding van de thuisdoelman. Invaller Francesco Forte kreeg nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar ook hij kon de netten niet doen trillen. W-B toonde zich sterker na de rust, maar doelpunten scoren lukte niet.