StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het moet niet gekker worden in play-off II.
Met nog 3 speeldagen te gaan is het doek in groep B al gevallen. Door de winst van Kortrijk, het verlies van Zulte-Waregem en het feit dat Union geen Europese licentie heeft aangevraagd, spelen de Kortrijksanen met zekerheid de finale van play-off II. Een complete verrassing is het afdwingen van de barragematch door Kortrijk niet, wel de omvang van de kloof van wie concurrentie werd verwacht en dan heb ik het uiteraard niet over de huidige nr2 Union. Een eerste vaststelling die we kunnen maken is dat door het invoeren van 1B het niveau in de Proximus League een boost heeft gekregen, want het kan geen toeval zijn dat kampioen KV Mechelen ook de Beker van België wint en dat Union de dichtste belager is van Kortrijk en zelfs nog groepswinnaar kan worden. De pessimisten zullen opmerken dat indien W-B zou degraderen in het huidige systeem, het bijzonder lastig wordt om terug te komen. Anderzijds, als het zou lukken om terug te komen, is waarschijnlijk de stap minder groot dan voorheen het geval was. Nu is Antwerp misschien geen goed voorbeeld met al zijn centen, maar die ploeg stond inderdaad amper een jaar of 2 geleden nog in de tweede klasse en prijkt nu fier op plaats 3 van de JPL. Maar laten we het nog even hebben over die kloof van 11 punten tussen Kortrijk en de andere eersteklassers. Grootste ontgoocheling is wat mij betreft Zulte-Waregem dat tijdens de winterstop fors investeerde (Peeters, Seck en Sylla) en dat ongetwijfeld deed met uiteraard het oog op volgend seizoen, maar stiekem ook in de hoop net zoals vorig seizoen de finale van play-off II te kunnen spelen en daarin zal het niet altijd een team tegenkomen zoals Genk.
Maar hoe valt te verklaren dat Waregem met iemand als Harbaoui in zijn rangen, de ene week met 6-2 wint tegen Cercle en zondagavond een pak slaag krijgt van Moeskroen dat tot dan toe nauwelijks een puntje had verzameld. Dat Moeskroen nog eens flink uithaalde zondagavond tegen Waregem is nu verrassend op basis van dat ene puntje wat het tot nu toe haalde, maar zou dat uiteraard niet geweest zijn bij aanvang van de play-offs gezien het parcours van de Henegouwers in het gedeelte reguliere competitie in 2019.
De play-off II van Cercle is een copy van hun hele seizoen, niet slecht, maar wat kleurloos.
Voor W-B blijf ik er bij dat er meer in zat, maar dan heb ik het niet over groepswinst. De ploeg gaf in ieder geval een strijdvaardige indruk en die ingesteldheid ontbrak in de vorige edities van deze overbodige competitiestaart.

PVW.