StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wiens vertrek moeten we vrezen?

Het seizoen zit in haar laatste bochten, ploegen bereiden zich in alle stilte, of volop in de media voor op het nieuwe seizoen. Bij teams zoals Anderlecht waait het van de transfergeruchten, bij ons is het eerder windstil. Toch zullen er ook dit seizoen enkele sterkhouders vertrekken. Maar wiens vertrek moeten we vrezen?


Er zijn weer heel wat sterke spelers ontdekt, en een ander aantal heeft het talent dat ze hebben bevestigd. Nieuwkomers zoals Vukotic, Milosevic en Bizimana hebben bewezen dat ze van grote waarden kunnen zijn voor ons team. Wie maakt kans op een transfer?

Vukotic? Puur kwaliteitsgewijs gezien, ja. Uit respect voor de club, nog niet na dit jaar. Vuko is een echte clubspeler, met respect voor het team en altijd bereid zijn truitje nat te maken, of zo komt hij toch over. Het zou me sterk verbazen (al sluit ik niks uit) dat hij na dit seizoen al zou vertrekken. Milosevic? Dat is nog net iets te vroeg. Dat hij talent heeft is een vaststaand feit, enkel heeft hij nog minstens een volledig seizoen nodig om zich helemaal te bewijzen. Bizimana? Goh, ja en nee. Een zeer onzichtbare speler maar iemand die je maar wat graag in je team hebt. Ook hem wacht nog een mooie toekomst, maar een transfer na dit seizoen? Ik denk het niet, nog niet.

Van degene die er al waren, voor wie moeten we daar vrezen?
Geleende spelers, Roef, Verstraete, Andrijasevic en Vellios, vertrekken allemaal terug naar hun club. Die eerste drie gaan we echt wel missen, ongetwijfeld.
Verder hebben we nog wat talent rondlopen op de Freethiel. Nana Ampomah bijvoorbeeld. Die is sowieso weg, daar durf ik mijn hand voor in het vuur steken. Aleksandar Boljevic? Ik denk het wel. We durven allemaal wel al eens vloeken op de Montenegrijn. Toch ben ik ervan overtuigd dat hij van goudwaarde is voor ons team. Dat bewees hij ook met zijn drie doelpunten en negen assists.

We zullen opnieuw goed moeten inkopen. Ik hoop dat er dit jaar eindelijk eens gericht en bewust gekocht wordt en niet opnieuw zo'n seizoen waar we elke nieuwe speler alweer moeten leren kennen.

Seppe Meul.