StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VOOR DE FUN EN 3 OP 3 THUIS.

Kortrijk eigende zich de enige te verdienen troostprijs in groep B toe, maar helaas zijn er nog 3 speelronden te gaan. Voor W-B zijn dat de thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge morgen, die tegen Zulte-Waregem aanstaande dinsdag 14 mei en om af te ronden vandaag over een week vrijdag 17 mei in Moeskroen.

Cercle Brugge maakte vorige week een einde aan de samenwerking met zijn Franse coach, maar die ingreep van het Cercle-bestuur leidde in het weekend niet tot het gewenste resultaat, voor zo ver dat nog de bedoeling was in deze play-off II. Het zag er nochtans goed uit voor de Bruggelingen in hun thuiswedstrijd tegen Union, want minder dan een kwartier voor tijd was er met een 2-0 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Een Brusselse tegengoal liet echter het kaartenhuisje in een mum van tijd in mekaar zakken met een onwaarschijnlijke 2-3 eindstand als gevolg. Alleen ploegen zonder vertrouwen kunnen dit overkomen en ook al is het maar po2, een dergelijke ommekeer laat sporen na. Cercle heeft het in zijn eerste jaar JPL niet slecht gedaan, maar het was te vaak de grijze muis die het liever niet wou zijn met het bekende resultaat als gevolg.

In Kortrijk verspeelde Waasland-Beveren een theoretisch waterkansje op groepswinst, maar eigenlijk was die ambitie onbestaande. Er volgen nu nog 2 thuiswedstrijden waarin W-B zijn statistieken voor dit seizoen een beetje kan opsmukken. Het zou wel prettig zijn om na winst tegen Moeskroen en Union, ook Cercle aan deze shortlist toe te voegen. Jammer dat één van de smaakmakers van dit seizoen Louis Verstraete wellicht niet meer in actie komt, maar met alle respect voor Cercle, ook zonder Louis moet deze klus kunnen worden geklaard.

Patrick Van Wesemael.