StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg TWEE KNAPPE GOALS VOLSTAAN VOOR EEN VERDIENDE OVERWINNING.

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een derde opeenvolgende thuisoverwinning geboekt in play-off II. Een 0-1 ruststand werd in het slotkwartier omgebogen tot een verdiende 2-1 overwinning. Die 0-1 ruststand was ook al lichtelijk tegen de sportieve verhoudingen in tussen de lijnen, maar om nu te stellen dat W-B goed voetbalde en meerdere kansen versierde, dat was zeker niet het geval. Het is echter voor het eerst in al die jaren dat W-B een play-ooff II speelt met inzet en daarbij verdient Adnan Custovic een compliment omdat hij er in slaagt zijn spelers te blijven motiveren met een perfecte mix van vaste waarden en jongens die het dit seizoen niet verder schopten dan regelmatig invaller. Zo maakte gisteren Anthony Swolfs zijn debuut voor Waasland-Beveren en alhoewel hij niet zoveel werk moest opknappen, gaf Anthony zeker geen slechte indruk.
Voorin mocht Forte wederom opdraven en bleef Milosevic 90 minuten op de bank.
Badibanga gaf als invaller een aanwezige indruk en als hij die ingesteldheid in het verleden vaker had getoont, was hij al lang af van dat invallersstatuut.
En wat heeft die floriano Vanzo iets beslissends in zich ! Ook voor hem lukt zich definitief doorzetten moeilijk, maar hij heeft wel een geldig excuus, want weinig spelers zouden de pech overwinnen die Flor in het verleden kende.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

WB WINT NA STERKE TWEEDE HELFT.

Waasland-Beveren heeft voor derde maal op rij thuis gewonnen. Het werd zonet 2-1 tegen Cercle Brugge. Floriano Vanzo en Beni Badibanga wisten te scoren voor geel-blauw.
Veel goede wil en balbezit bij geel-blauw, maar te weinig kwaliteit. De passes waren te slordig en te onzorgvuldig. Schoten van Nana Opoku Ampomah en Aleksandar Boljevic werden telkens gekeerd. Aan de overkant was het bij de eerste mogelijkheid wel raak, we speelden toen reeds 37 minuten. Xavier Mercier schilderde een vrije trap voorbij doelman Swolfs: 0-1. De reactie van W-B was er meteen, maar er ontbrak weer wat geluk voor Francesco Forte om de assist van Boljevic te verzilveren. Rusten met ééntje in het krijt...
Bijna traditiegetrouw een betere tweede deel van de partij van Waasland-Beveren. Een goede combinatie tussen Karlo Lulic en Floriano Vanzo leverde het eerste gevaar op. Doelman Van Damme bracht echter redding. Waasland-Beveren had veel balbezit, maar net voor de zestien liep het telkens mis. Dan maar proberen van buiten de zestien, dacht Vanzo. De Italobelg zag zijn vrije trap voorbij alles en iedereen tegen de touwen belanden. 1-1 met nog een dik kwartier op de klok.
Anthony Swolfs moest meteen ingrijpen toen Gianni Bruno voor hem verscheen, maar hij deed dat goed. Tien minuten voor tijd viel Beni Badibanga in. Hij eiste meteen veel de bal op en deed er ook goeie dingen mee. In minuut 85 ging hij twee verdedigers voorbij en krulde hij de bal in de verste hoek: 2-1 door een wondermooi doelpunt! W-B tikte de wedstrijd goed uit en wint verdiend na een sterke tweede helft!

Opstelling Waasland-Beveren:
Swolfs, Moren, Lulic, Boljevic, Forte, Vanzo, Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon

Opstelling Cercle Brugge:
Van Damme, Palun, Bruno, Mercier, Tormin, De Belder, Etienne, Lambot, Marega, Ueda, Delacourt.

Martijn De Jonge