StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ER KAN NOG ALTIJD EENTJE BIJ !

Play-off II loopt nu echt op zijn laatste flanellen benen sinds Kortrijk vorige week al zijn troostprijs beet heeft. Voor W-B staat morgen dinsdag 14 mei om 20.30 uur de vijfde en laatste thuiswedstrijd op het programma met Zulte-Waregem als tegenstander. Wat mij betreft mag het verantwoord experimenteren nog iets worden opgedreven, zolang er maar geen ploeg in de wei wordt gestuurd die smeekt om een afstraffing, want daar vaart niemand wel bij.

Zulte-Waregem dacht vorige week zijn dieptepunt te hebben gehad door kansloos met 3-1 onderuit te gaan op Le Canonnier, maar zaterdag jl. moest de kelk tot op de bodem worden geledigd. De altijd gevoelige derby tegen Kortrijk dat de finaleplaats al op zak had, werd in eigen huis met 0-5 verloren en doelpuntenmachine Harbaoui werd reeds na een kwartier met rood uitgesloten. Hierdoor dreigt het einde van play-off II voor Zulte-Waregem in mineur te eindigen. Het is mij een raadsel hoe een ploeg met volgens po2-normen zoveel kwaliteit, zo wisselvallig blijft presteren. Te veel individualisten en te weinig ploeg ? Ibrahima Seck bv. is momenteel nog slechts een schim van het sterke beest op het Beverse middenveld van pakweg anderhalf jaar geleden. De zogenaamde "vedetten" hebben overduidelijk weinig interesse (in geval van groepswinst) in een zoveelste overbodig verlengstuk van de JPL.

Zou het gebrek aan vedetten en de langdurige onzekerheid over de afloop van het voetbalschandaal de voornaamste oorzaak zijn waarom Waasland-Beveren al bij al geen onaardige play-off II aflevert ? Op de sterkhouders na, kunnen de meeste spelers zich niet veroorloven een volledige play-off II uit beeld te blijven, want dat is geen reclame in het slechtst denkbare scenario (1B), tenzij voor de prijs wat te drukken. De voorbije2 3 thuiswedstrijden slaagde W-B er in zijn weinig opgekomen supporters flink te amuseren en met Zulte-Waregem krijgt het een tegenstander voorgeschoteld waar (in theorie) een en ander rond loopt om een mooi aandeel in de amusementswaarde op te eisen.
Als nu ook de theorie in de praktijk kan worden omgezet zou het nog een leuke pot voetbal kunnen worden dinsdagavond, maar het pak slaag dat Waregem kreeg van de buren uit Kortrijk zal er ongetwijfeld zijn ingeslagen als een bom en Dury en co zullen er alles aan doen om een herhaling of benadering van dit scenario te voorkomen. Een nieuwe vernedering ontlopen is daardoor wellicht een grotere zorg dan een mooi aandeel hebben in een spektakelwedstrijd.
En ja, om af te sluiten met de titel van een liedje van charmezanger Jimmy Fray : er kan nog altijd eentje bij, in dit geval een vierde opeenvolgende thuisoverwinning.

Patrick Van Wesemael.