Waasland-Beveren is dinsdagavond op een Zulte-Waregem gebotst dat vooral in de tweede helft onder impulsen van een sterk ingevallen Theo Bongonda tot overdreven 0-5 cijfers kon uitlopen. Ook de eerste kans (en eigenlijk het eerste kwartier) van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Waregem, maar verder was het vooral W-B dat aan zet was. De kansen volgden mekaar in snel tempo op en de bezoekers mochten wat blij zijn dat doelman Louis Bostyn een geweldige partij keepte. De kloof van 1 of 2 goals halverwege bleef uit en tot overmaat van ramp veroorzaakte Paul Keita op slag van rust een strafschop waardoor de 0-1 ruststand vloekte met de voetbalrealiteit op de groene rechthoek.

De bevestiging dat het niks zou worden voor W-B kwam er binnen de minuut na rust toen Lulic alleen voor doel faalde. Z-W dat zich de luxe kon veroorloven met Bongonda op de bank te starten, deed na de pauze alsnog beroep op deze haast zeker vertrekkende klasbak en dat was voor W-B de druppel te veel. Vukotic die gehuldigd werd als meest verdienstelijke speler van het seizoen zorgde met een ongelukkige owngoal voor de 0-2 en vanaf dat moment ging het snel.

Het gemiddelde van 4 goals per thuiswedstrijd in play-off II werd scherper gesteld en het mag toch een klein wondertje heten dat de 5 doelpunten eenzijdig vielen. W-B zette op een gegeven moment in de eerste helft zoveel druk dat een voorsprong een kwestie was van tijd, maar de verdiende 1-0 bleef uit waarna het befaamde verhaal over het deksel en de neus opdoemde. Met een forfaitscore verliezen en als supporter toch niet geheel ontevreden naar huis gaan, het kan, maar waarschijnlijk alleen in play-off II !

Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

WB ZWAAR ONDERUIT OP EIGEN TERREIN

Waasland-Beveren heeft vandaag met zware 0-5 cijfers verloren op eigen terrein tegen Zulte Waregem. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong via Hamdi Harbaoui. In de tweede helft kreeg W-B er nog vier om de oren, waardoor de forfaitcijfers op het bord stonden. Opvallend: Zulte Waregem kreeg vanavond maar liefst 3 penalty's.
De wedstrijd begon aarzelend. Zulte Waregem kon als eerste dreigen. Jur Schryvers kon gelukkig net de doelpoging van De Smet van de lijn keren. W-B nam nadien het heft in handen. Eerst kreeg Lulic de bal in de schoot geworpen, maar was zelf te verrast om Bostyn te verschalken. Een minuutje later was het de beurt aan Nana Opoku Ampomah. Zijn knal zoefde maar net over het doel van Bostyn. Badibanga probeerde het eerst met een vrije trap, maar Bostyn kon de bal uit de winkelhaak boksen. Enkele minuten later werd hij voor doel afgezonderd door Franko Andrijasevic. Badibanga's opwipper was helaas niet goed genoeg om Bostyn te verschalken. Ampomah stond ook nog eens aan het kanon, maar Bostyn pakte uit met een fabelachtige redding.
Het werd tijd voor W-B om de scoren te openen. Heel Waasland-Beveren riep op een strafschop toen Milosevic werd neergetrokken in de zestien. Scheidsrechter Jan Boterberg en VAR zagen er vreemd genoeg geen penalty in. Wat er aan de ene kant moest gebeuren, gebeurde wél aan overkant. Penalty voor Zulte Waregem. Harbaoui nam het geschenk in dank aan. We gingen dus rusten met een gevleide 0-1 tussenstand.
De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Karlo Lulic oog in oog kwam te staan met Bostyn. Lulic bleef helaas niet koelbloedig genoeg. Hij plaatste de bal over het doel van Bostyn. Zulte Waregem kwam stilaan beter in de wedstrijd. De druk resulteerde op het uur tot een eigen doelpunt van Aleksandar Vukotic. Net vandaag werd Vukotic gehuldigd als speler van het seizoen. Twintig voor tijd legde Boterberg de bal opnieuw op de stip. Harbaoui kon aarzelde niet om zijn 25e van het seizoen tegen het net knallen. 0-3! Het werd nog een pijnlijke avond voor Waasland-Beveren. De Pauw schotelde Björdal de 0-4 op een presenteerblaadje. De Noor miste niet, 0-4. Nog was het niet gedaan. Caufriez haalde de doorgebroken Bongonda foutief onderuit in de zestien. Een nieuwe penalty dus voor Zulte Waregem. Deze keer was het Theo Bongonda zelf die de penalty omzette. 0-5 dus! Een zwaar verdikt voor onze spelers, want voor de 0-1 was Waasland-Beveren de ploeg die de wet dicteerde.
Vrijdag krijgen onze leeuwen de kans om deze nederlaag weg te spoelen. We trekken dan naar Le Cannonier voor de laatste wedstrijd het seizoen tegen Royal Excel Mouscron.

Toeschouwers:
1600

Opstelling Waasland-Beveren:
Kevin Debaty, Jur Schryvers, Valtteri Moren, Aleksandar Vukotic, Milan Massop (73' Maximiliano Caufriez), Karlo Lulic (61' Francesco Forte), Paul Keita (65' Paul Keita), Franko Andrijaševic, Beni Badibanga, Stefan Milosevic, Nana Opoku Ampomah

Opstelling Zulte Waregem:
Louis Bostyn, Sandy Walsh, Davy De fauw, Michaël Heylen, Marco Bürki, Henrik Rorvik Björdal, Ibrahima Seck, Hicham Faik (86' Van Hecke), Nill De Pauw, Hamdi Harbaoui, Mathieu De Smet

Doelpunten:
0-1, 0-3 Harbaoui (43' Pen & 72' Pen), 0-2 Vukotic (61' own), 0-4 Björdal (75'), 0-5 Bongonda (83')