StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB PLAY-OFF II WAARDIG AFSLUITEN.

Vrijdagavond komt er in Moeskroen een einde aan een lang en bewogen seizoen voor Waasland-Beveren. Voor beide ploegen moet het opzet zijn op een waardige wijze de jaargang 2018-2019 af te sluiten en na de vlotte 0-3 van afgelopen dinsdag in het Jan Breydelstadion, ziet Moeskroen het zeker zitten om op de laatste speeldag van po2 alsnog haasje-over te spelen met W-B.

Net zoals in de reguliere competitie, verliep ook de start van Moeskroen in play-off II uiterst moeizaam. De ploeg die in het gedeelte 2019 van de JPL vriend en vijand verbaasde met zijn fris en aanvallend voetbal, kwam maar niet op dreef in de play-offs, maar heeft inmiddels weer ontdekt wat winnen is. Vrijdagavond neemt Excelsior afscheid van een aantal mensen die in 2019 de club naar een hoger niveau tilden waaronder coach Storck en Genk-huurling Benson en dat wil het graag doen in schoonheid.

Waasland-Beveren leed dinsdag een gevoelige 0-5 nederlaag tegen Zulte-Waregem dat op speeldag 8 met dezelfde forfaitscore in eigen stadion van Kortrijk verloor. Van revanche gesproken ! En toch was het allemaalniet zo slecht als de harde cijfers laten veronderstellen. Er werd te slordig omgesprongen met uitstekende doelkansen, doelman Bostyn van Z-W toonde zich onverzettelijk en een domme penalty kort voor rust en ongelukkige owngoal kort er na, deden de deur volledig toe. Ook voor W-B begonnen de play-offs qua punten in mineur, maar er werd behoorlijk gevoetbald en dat leverde 3 opeenvolgende overwinningen op in thuiswedstrijden. Op verplaatsing bleef het tot nu toe bij één schamel puntje dat op de openingsspeeldag uit Waregem werd meegebracht. Die 1 op 12 is te mager geweest en kan zeker een opsmukbeurt gebruiken. Zou Adnan Custovic zijn spelers opsmukklaar hebben gekregen op die korte tijd ? Laat ons in ieder geval hopen dat het nog een leuke pot voetbal wordt met veel goals die beter worden verdeeld dan afgelopen dinsdag op de Freethiel.

Patrick Van Wesemael.