StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De laatste wedstrijd moet nog gespeeld worden maar ik maak nu al de balans

De competitie is afgelopen op één wedstrijd na. Omdat deze een futiliteit is maak ik nu al de balans op van dit seizoen. Is het echt een seizoen geworden dat we liever zo snel mogelijk vergeten, of viel het uiteindelijk toch allemaal nog wel mee?


Een moeilijke vraag, we kenden wel wat pech en speelden ook een aantal goede wedstrijden. Maar als ik alles bij elkaar optel is het toch een seizoen geworden dat ik het liefst zo snel mogelijk opberg in mijn korte termijngeheugen. Het begon nog veelbelovend met die 2-2 op het veld van Zulte Waregem en het 0-0 gelijkspel tegen Standard. Na die nog degelijke wedstrijd ging het echter van kwaad naar erger. Nederlagen stapelden elkaar op, de ene al wat groter dan de andere. Een eerste dieptepunt kwam al snel, op speeldag 6, door te verliezen in Lokeren.

Op speeldag 9 kregen we dan toch een eerste teken van hoop van de spelers. We wonnen met 0-3 op het veld van Moeskroen en voor even leek het allemaal zo erg nog niet. Tot het moment dat het opnieuw 9 speeldagen wachten was op een nieuwe overwinning.

Ondertussen hadden we al gewisseld van trainer en het werd een echte knaller, thuis tegen Club Brugge hielden we de punten thuis en dat had werkelijk niemand zien aankomen. Ook de week daarna wonnen we, op het veld van Antwerp en we sloten deze winstreeks af door thuis met 2-1 te winnen van Lokeren. Zo gaven we onszelf een mooie voorsprong op de buren uit het Waasland met op dat moment nog tien wedstrijde te spelen.

We speelden nog een aantal keer gelijk, wonnen knap van AA Gent, stuntten nog bijna op het veld van Standard de Liège en wisten ons zo te verzekeren van een verlengd verblijf in eerste klasse. Ondertussen zijn de Play-Offs dus bijna gedaan en die zijn eigenlijk beter dan ooit verlopen. Ondanks dat we na 4 speeldagen nog niet gewonnen hadden, behaalden we daarna wel 9 op 12 en zo was onze nacompetitie toch nog gered.

Nu is het voor mij althans al uitkijken naar het volgende seizoen waar we hopelijk goed inkopen en een beter eindrapport op tafel kunnen leggen dan het voorbije seizoen. Ik kan nu al niet wachten.

Seppe Meul.