Waasland-Beveren heeft op een prachtige wijze afscheid genomen van een seizoen dat helaas om extra sportieve redenen nog niet afgelopen is. Adnan Custovic is er in geslaagd zijn gretige spelersgroep tot de laatste speeldag van play-off II met als resultaat een schitterende 2-4 overwinning op het veld van Moeskroen als bijzonder waardige sportieve afsluiter. Met Swolfs die een prima partij vertolkte, Foulon, Bizimana en Jubitana (hij stond pas op het veld en scoorde meteen) stonden wederom heel wat jonge gasten in de ploeg die het vertrouwen van hun coach geenszins beschaamden. Dat doen de laatste weken ook Badibanga en Forte minder en minder waardoor de vraag zich opwerpt of zij inderdaad een tandje hebben gestoken en beter aangepast zijn, of het eerder te maken heeft met het minder niveau (lager tempo) van play-off II.

Ik kan mij in ieder geval niet van de indruk ontdoen dat deze play-off II interessant/leerzaam is geweest voor onze coach met het oog op volgend seizoen. Goeie invalsbeurt was er trouwens van Nana Opoku Ampomah wiens klasse we toch gaan missen als hij vertrekt en daar ziet het wel naar uit. Vier van de 10 wedstrijden in po2 werden gewonnen en dat is knap en met 13 punten haalt W-B een merkelijk beter gemiddelde dan in de reguliere competitie. En er vielen gisteren weer 6 goals in een partij waarbij W-B betrokken was en ditmaal helde de positieve balans naar de goeie kant over.

Bedankt Adnan en technische staf voor deze meer dan acceptabele play-off II en dat compliment gaat uiteraard ook naar onze voltallige spelersgroep. Tot volgend seizoen jongens !

Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

WB SLUIT AF IN SCHOONHEID!

Waasland-Beveren heeft een turbulent seizoen in schoonheid afgesloten. Het won zonet met 2-4 van Excel Mouscron. De doelpunten werden gescoord door Beni Badibanga, Francesco Forte, Denzel Jubitana en Nana Opoku Ampomah.
Waasland-Beveren kwam het meest dreigend voor de dag. Het waren Daam Foulon en Francesco Forte die het eerst de neus aan het venster staken. Doelman Vasic bracht tweemaal redding. Vlak voor het halfuur kwam er de eerste keer dreiging van de thuisploeg. Doelman Anthony Swolfs redde echter puik met de voet. Een handvol minuten later redde hij een schot van Manuel Benson. In minuut 34 was het echter wel raak. Awoniyi verlengde de bal tegen de netten. Badibanga zette meteen orde op zaken en trapte de gelijkmaker, via een Henegouws been tegen de netten: 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de rust had geel-blauw meteen een scherpe Swolfs nodig. De doelman redde goed op een poging van Benson. W-B dreigde via Keita, maar zijn mooie gedachtes konden niet worden omgezet in een doelpunt. Het ging goed over en weer, want de volgende dreiging kwam opnieuw via de thuisploeg. Awoniyi zag zijn schot voorlangs gaan. Opnieuw naar de overkant! Badibanga met opnieuw, een stilaan typische, actie. Doelman Vasic had de nodige moeite met zijn schot, maar hield de bal uit z'n doel. In minuut 67 was het raak! Invaller Denzel Jubitana nam de bal goed aan en drukte goed af voorbij doelman Vasic: 1-2! Amper drie minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Swolfs was compleet kansloos op een kanonskogel van Awoniyi: 2-2. Het mocht in de tweede helft geen verrassing wezen dat W-B opnieuw kwam dreigen... Een goede actie van Ampomah kwam bij Badibanga terecht. Die zag Forte vrijstaan en gaf hem zijn doelpunt op een presenteerblaadje: 2-3! Moeskroen dreigde nog via een vrije trap die voorlangs werd gekopt, W-B nog via een schot van Ampomah. Diezelfde Ampomah zette uiteindelijk de eindstand op het bord: 2-4.