StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Play-off II van W-B eindigt zoals hij begon : hoopvol !
Een lange reeks wedstrijden waarop niemand zat te wachten, kreeg voor W-B vrijdagavond in Moeskroen een happy end. Het begon op speeldag 1 in Zulte-Waregem met een hoopvolle brilscore en eindigde met een zeer deugddoende 2-4 op Le Cannonier.
Er is een opvallend verschil met voorgaande jaren : er werd niet enkel een recordaantal punten gehaald, het merendeel van de wedstrijden was van een degelijk niveau en ook al weten we dat dit absoluut geen referentiewedstrijden zijn met het oog op volgend seizoen, de moedige supporters die de moeite deden enkele of alle matchen te volgen, zien toch liever een ploeg die er voor gaat dan een elftal dat met zijn gedachten al bij één of andere vakantiebestemming vertoeft.
Twee mogelijke redenen, denk ik. Door de langdurige onzekerheid over de sportieve toekomst van de club, hebben de meeste spelers er alle belang bij zich in geval van een eventuele degradatie, in de kijker te spelen van gegadigden. Of play-off II echt een waardemeter is valt te betwijfelen, maar zich een keer kunnen tonen is natuurlijk meegenomen. Bovendien is er het feit dat Adnan Custovic de zekerheid heeft gekregen dat hij volgend seizoen de sportieve touwtjes in handen blijft houden en dan is play-off II voor de blijvers een mooie gelegenheid om al een beetje crediet op te bouwen bij hun coach. Het is allerminst de bedoeling om met deze twee aangehaalde redenen de verdienste van Custovic te minimaliseren. Dat onze trainer al bij al met gemak Waasland-Beveren in eerste klasse heeft gehouden verdient een groot compliment en werd door veel vooraanstaande analisten bij het ontslag van Yannick Ferrera als "bijna onmogelijk" afgedaan. Het behoud verzekeren was zijn prioritaire opdracht en daarin is Adnan probleemloos geslaagd met bij momenten nog meer dan behoorlijk voetbal ook. Zat er in deze editie van play-off II meer in dan de rol van meeloper ? Misschien wel, maar om kans te maken op groepswinst is regelmaat een vereiste en die ontbrak te vaak. Zo werd een zware thuisnederlaag tegen Zulte-Waregem op speeldag 9 na een ver van slechte match, vrijdag uitgewist met een sprekende 2-4 in Moeskroen. De wedstrijden van W-B in PO2 waren een genot, ook voor de supporters van de tegenpartij, vraag het maar aan die van Union en Kortrijk.
In de 10 PO-matchen van W-B vielen 41 goals en dan is het vreemd dat in de openingsmatch in Waregem niet eens werd gescoord. Deze campagne van W-B is het bewijs dat het mogelijk moet zijn van de nood een deugd te maken en misschien is het bestuur niet zo opgezet met het feit dat voor een aantal spelers nog flink in de portemonnee moet worden getast, de weinige moedige supporters die van de partij waren werden met een mooie PO2 beloond en dat werd hoog tijd.

PVW.