StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Probleem tweede keeper opgelost, of toch niet ?
We hebben het er hier al vaker over gehad dat PO2 inschatten als betrouwbare waardemeter, een lastige zaak is, maar de pas afgelopen editie heeft misschien toch wat meer klaarheid gebracht ivm het statuut van tweede doelman.
In de reguliere competitie maakte Kevin Debaty in de weinige wedstrijden die hij aan de bak kwam, een wisselvallige indruk. Prima in Anderlecht, onzeker tot onvoldoende tegen Mandel United en thuis Kortrijk. Op zijn wedstrijden in PO2 echter viel weinig of niets af te dingen.
En dan waren er nog de twee wedstrijden van Anthony Swolfs. De Gentse huurling en zoon van onze financieel-directeur Olivier, deed het tweemaal uitstekend. Zijn jonge leeftijd en de nodige kwaliteiten spreken in zijn voordeel, een gebrek aan ervaring, zoon van en eigendom van Gent doen dat misschien niet. Stellen dat Waasland-Beveren met Debaty en Swolfs geen probleem van tweede doelman heeft is waarschijnlijk te optimistisch, want Anthony keert in principe terug naar de Ghelamco-Arena en stiekem hoopt Debaty dat Custovic en de clubleiding van W-B het vertrouwen in zijn keeperskwaliteiten hebben scherper gesteld en hij als titularis aan het volgende seizoen mag beginnen. Eentje die vertrekt en de andere die eventueel een stapje hoger zet, zo is het probleem van een tweede keeper weer helemaal actueel !

PVW.