StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verhoren en pleidooien Geschillencommissie achter de rug.
Het moet een pak van het hart van Dirk Huyck zijn geweest dat hij gisteren eindelijk openhartig zijn verhaal mocht doen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB. Het voorbije half jaar was het voortdurend eenzijdig incasseren vanwege belanghebbenden die, hetzij niet vies zijn van sensatie of overijverig op zoek zijn naar primeurs zoals in het geval van de media, hetzij collega-clubs die via de "groene tafel" hoopten recht te zetten wat op de groene rechthoek op sportieve basis niet was gelukt.
Het moet een verschrikkelijke tijd zijn geweest voor onze voorzitter, want het was toch vooral op hem dat de giftpijlen werden gericht en net iets minder op financieel-directeur Swolfs, ondervoorzitter Van Remoortel en bestuurslid Clippeleyr.
Zelfs na deze eindeloze pleidooien van KV en W-B is mijn mening over de Operatie Propere Handen ongewijzigd gebleven ten opzichte van een half jaar geleden : er is wel degelijk gepoogd om de match KV Mechelen - Waasland-Beveren sportief te beïnvloeden, maar of het initiatief van bestuurders van KV kwam of de bewuste makelaar of een combinatie van de beiden, is mij niet duidelijk. En ja, W-B heeft iets te veel aandacht geschonken aan die poging tot en daarmee verzaakt aan de "meldingsplicht", maar wanneer die "meldingsplicht" niet eens werd opgenomen in de strafvordering van de Bondsprocureur, moeten ook daarbij vragen worden gesteld.
Kortom, er is met zekerheid geprobeerd om de bewuste match te beïnvloeden, maar het resultaat van die poging is 0,0 geweest. Trouwens, onbegrijpelijk dat die poging werd ondernomen, want van het Waasland-Beveren van die laatste speeldagen kon iedereen wel winnen. Zoveel is duidelijk voor wie de resultaten nog eens gaat nakijken of de matchen bijwoonde.

PVW.