StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geschillencommissie brengt tropisch nieuws.
De volledige duur van een zwangerschap, zo lang heeft de KBVB het bestuur van Waasland-Beveren en zijn supporters (Spelers en sponsors vergeet ik even, want zij kunnen hun ding probleemloos elders kwijt en zijn minder clubgebonden) in de grootste onzekerheid gedompeld, maar zaterdag in de late namiddag kwam de Geschillencommissie Hoger Beroep met fantastisch nieuws.

Waasland-Beveren wordt vrij gesproken van medewerking aan matchfixing.
Voorzitter Dirk Huyck (een jaar voorwaardelijk) en financieel-directeur Olivier Swolfs (een jaar effectief) kregen wel een sanctie voor het niet naleven van de meldingsplicht.

Dit is de belangrijkste overwinning van W-B in haar bestaan en dat zonder te voetballen !

Helemaal van de baan is de zaak nog niet, want het leidt geen twijfel dat het BAS de komende dagen overuren moet kloppen, maar deze uitspraak is wel een bijzonder grote stap naar gerechtigheid. De advocaat die de belangen van Lokeren verdedigde doet er misschien goed aan voorlopig zijn naam te veranderen in Houten Kop ipv Steenbrugge, want dat heeft hij zeker over gehouden aan deze zaak.

In vervolg uw dossiertjes beter voorbereiden Walter, want uw ordinaire pleidooi heeft blijkbaar onvoldoende indruk gemaakt en ik ken persoonlijk supporters van Lokeren die hun club op een meer waardevolle wijze en met een grotere kans op succes hadden verdedigd.

Zoals gesteld, de zaak is nog niet van de baan, maar alhoewel ik er een waslijst heb, toch deze twee bedenkingen : was het nu echt nodig om de club Waasland-Beveren enkel omwille van het niet naleven van de meldingsplicht, gedurende 9 maanden te stigmatiseren ?

Tweede bedenking : de entourage van W-B is volkomen terecht bijzonder opgelucht met deze uitspraak, maar de verhouding in de fout gaan door te verzaken aan de meldingsplicht en de schade opgelopen door 9 maanden van verdachtmakingen, is helemaal zoek.

Wordt nog een tijdje vervolgd.

PVW.