StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een ervaring de maand december waardig !
Het is voor veel supporters van W-B nog even bekomen van de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep die Waasland-Beveren zaterdag in de vooravond vrij sprak in de zaak van matchfixing. Bekomen dus waardoor het overkomt alsof W-B inderdaad schuldig was en goed weg komt met deze uitspraak. Deze ervaring bevestigt op haar beurt de uitspraak van een vroegere chef van mij die altijd beweerde dat, ook al is iets onjuist, als men maar voldoende lang het tegendeel blijft beweren, mensen op den duur gaan geloven dat die onwaarheid toch waar is en op dat vlak zijn het Bondsparket en de media met onderscheiding in hun opzet geslaagd.
Het niet naleven van de meldingsplicht zou zo goed als zeker worden bestraft met de degradatie, terwijl men evengoed had kunnen vermelden dat de sanctie kon uitdraaien op een jaar effectieve of voorwaardelijke schorsing voor de betrokken bestuurders, maar dat bericht zou wellicht te weinig sensatie hebben bevat. We zijn er dus met velen ingeluisd, want sinds deze zaak openbaar werd gemaakt ben ik altijd overtuigd geweest dat het aandeel van W-B in de zaak matchfixing bijzonder klein was (maar het was er wel), maar naarmate de Bondsprocureur en de advocaten van de tegenpartijen de voorbije dagen hun pleidooien hielden, zijn velen (en daar reken ik mij bij) behoorlijk gaan twijfelen over een gunstige afloop. De Geschillencommissie Hoger Beroep zou haar lesje hebben geleerd na de affaire Malinovski, maar het pleit voor deze mensen dat zij er in geslaagd zijn, ondanks de ongetwijfeld vele pogingen tot beïnvloeding, een correct vonnis te vellen.
En over die maand december waarmee we deze bijdrage begonnen, met overwinningen tegen Club Brugge, Antwerp en Lokeren was die toch ook geweldig hé !

PVW.