StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* En laten we het nu nog eens hebben over Adnan Custovic.
Het hangende zwaard van Damokles boven de Freethiel sinds oktober vorig jaar is er mede oorzaak van dat wat mij betreft het werk van Adnan Custovic onvoldoende naar waarde is geschat. De opvolger van Yannick Ferrera werd door de kenners amper kansen toegemeten om Waasland-Beveren in de Jupiler Pro League te houden en dan schuilde de twijfel niet eens in de trainerskwaliteiten van Custovic zelf, maar vooral in de kwaliteit van de spelerskern.
Adnan slaagde er in W-B in eerste klasse te houden met opmerkelijk beter voetbal dan zijn voorganger en mits het vermijden van een onmogelijk gewaande terugkeer van Standard op de laatste speeldag (de Rouches bogen een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning), zaten er zelfs nog enkele klassementsplaatsen winst in. Die knappe prestatie van Custovic en zijn technische staf, uiteraard in samenwerking met de spelers, kreeg echter nooit de bijval die ze verdiende, want het zou gezien de hangende matchfixingzaak weinig zoden aan de dijk brengen, een maat voor niets dus.
Zullen we daarom Adnan langs deze weg nog even een dik verdiend applaus gunnen voor hetgeen hij met W-B in bijzonder moeilijke omstandigheden heeft gepresteerd ? Overigens, al even knap is dat Custovic zijn langer verblijf op de Freethiel niet koppelde aan voetballen in de JPL of Proximus League, want er zouden coaches zijn die hun neus ophalen voor tweede klasse omdat ze zich te goed vinden voor die afdeling.

PVW.