StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als er nog komen worden het uiterst ontvlambare derb'ys tussen Lokeren en W-B.
Sporting Lokeren speelt zijn laatste troeven uit om in de Jupiler Pro League te blijven en trekt naar het BAS om daar de uitspraak van de Geschillencommissie hoger Beroep aan te vechten. Die uitspraak verwijst enkel KV Mechelen naar 1B en niet W-B en daar heeft vooral de advocaat van Lokeren Walter Van Steenbrugge moeite mee. Het is misschien een logische stap van Sporting, maar of het een verstandige is valt te betwijfelen. De kans dat de buren het gelijk aan hun zij krijgen is wellicht klein en bovendien zet Lokeren daardoor zijn eigen nabije toekomst door de aanhoudende onzekerheid, of het nu in de JPL of de Proximus League is, op het spel.
Dat de club met die stap naar het BAS niks te verliezen heeft is dus zeer twijfelachtig, want hun voorbereiding komt, net zoals die van KV en W-B, sowieso in het gedrang qua tijdsdruk. Ze hadden er in Lokeren misschien toch beter aan gedaan lessen te trekken uit het voorbije seizoen en het eigen falen niet via de rechtbank proberen te compenseren.
De houding van het Lokerse bestuur staat wel in schril contrast met hoe spelers en heel wat supporters van de club er over denken. Daar is uitdrukkelijk te horen dat Sporting Lokeren er beter zou aan doen om de sportieve degradatie te accepteren en te gebruiken om te herbronnen en orde op zake te stellen. De sportieve houding van spelers als Overmeire en Deschacht meteen na de wiskundige zekerheid over de degradatie, is nergens terug te vinden in de stap die de club zet naar het BAS om achter de Groene Tafel te verkrijgen wat op de groene rechthoek totaal niet lukte.
Ik denk dat de ordediensten niet zitten te wachten op de eerstvolgende derby !

PVW.