StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN GRAND CAFE DE WATERTOREN.


Het voorbije verlengd weekend werd er in zowat heel Vlaanderen gefietst voor het goede doel en we zijn erg blij dat onze supportersclub met Arne Meul een meer dan waardige vertegenwoordiger van de Freethielvrienden Bornem aan boord had. Minstens even prettig is dat broer Seppe voor ons hierover een schitterend verslagje uit zijn hoge hoed toverde en dat geven we jullie hierna graag mee.

PVW

De 1000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker

logo Zoals elk jaar komt dit fenomeen terug. De 1000 kilometer voor Kom Op Tegen Kanker. Fietsliefhebbers en andere geëngageerden zetten zich in om honderd(en) kilometers te verzetten om het klinisch onderzoek naar de behandeling van kanker te verbeteren.
Op zo'n levensbelangrijke afspraak mogen de Freethielvrienden Bornem niet ontbreken en die vertegenwoordiging kan men wel aan Arne Meul toevertrouwen.

Samen met enkele collega's van het werk ging hij vrijdag op pad en dit gezelschap maalde maar liefst 250 kilometer af en dat allemaal voor het goede doel. En ze waren niet alleen. Maar liefst 1140 teams schreven zich in, waaronder ook een internationaal team. Zij zorgden samen voor een verpulvering van het vorige bedrag, 5,7 miljoen euro, jawel 5,7 miljoen euro werd er dit jaar bij elkaar gefietst en dat is een fantastisch bedrag om onderzoek naar kanker te verbeteren.

Voor Arne was het een emotionele rollercoaster. In de groep van 27km/u gemiddeld vertrok hij samen met een peloton van zo'n 100 gemotiveerde fietsers aan een tocht door Vlaanderen. Met supporters overal langs het parcours had hij niet veel moeite nodig om door te gaan. Hij werd naar eigen zeggen voortgeduwd door de mensen langs de kant, waaronder ook zijn vriendin Laurien en mama aan wie hij graag een bijzonder woordje van dank wil richten. Bij zijn aankomst zag hij er nog behoorlijk fris uit. Alsof hij net een tocht van 60 kilometer had gereden. Respect!

Uiteraard wou ik mijn broer aanmoedigen tijdens zijn tocht door Vlaanderen. Helaas door mijn examens kon ik er enkel bij zijn bij de aankomst in Mechelen. Al deed dat allesbehalve afbreuk aan het trotse gevoel voor hem en zijn prestatie. Want waw, je moet het maar doen. Enorm fier ben ik als broer. De voorbereiding die hij er voor deed, de inzet die hij had en de vastberadenheid om het tot een goed einde te brengen, ik ben er jaloers op. Bij zijn aankomst, dat gevoel kan ik eigenlijk nauwelijks beschrijven. De emoties vielen als een bak op mijn schouders. De Mechelse Grote Markt die volstaat met supporters, mensen met de vreselijke ziekte of iemand die er iets mee te maken heeft zien juichen voor de deelnemers, probeer jij het dan maar eens droog te houden. Onmogelijk.

Om met de woorden van Yevgueni te eindigen:
"Doe het voor ons, we doen het voor jou.
Voor iedereen die de strijd heeft gestreden
Schouder aan schouder, samen uit samen thuis
Hebben wij 1 miljoen meter gereden."

Tot volgend jaar

Seppe.