StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Clement zet W-B een vierde keer in zijn hemd.
Woensdagavond raakte bekend dat 2 W-B'ers de Freethiel verlaten. Van de ene (Aleksandar Boljevic) stond het vast dat hij andere oorden zou opzoeken, maar is de nieuwe werkgever (Standard) toch een verrassing. Dat T2 Jonas Ivens bij Club Brugge opnieuw wordt verenigd met Philippe Clement en Johan Van Rumst is echter hard aangekomen bij de clubleiding van Waasland-Beveren.
Aleksandar Boljevic werd een jaar of 3 geleden door W-B voor een prikje opgehaald bij het Nederlandse PSV. Vanaf het begin was het duidelijk dat de Montenegrijnse international over voldoende kwaliteiten beschikte om het tot een zeer degelijke eersteklasser te schoppen, maar de regelmaat in zijn prestaties ontbrak. Aleksandar (hij wordt er op 12 december 24) is ondertussen dus wat ouder en wijzer geworden en heeft zich vooral het afgelopen seizoen geprofileerd als een polyvalente speler die zowel vlot een uitstekende voorzet trapt als regelmatig op de juiste plaats staat als eindstation. Of de grote doorbraak bij Standard voor Boljevic er zit aan te komen moet altijd worden afgewacht natuurlijk, maar het is wel zo'n speler die elke coach wat graag in zijn ploeg wil en ik denk ook dat zijn directe tegenstanders vooraf wel eens wakker liggen over hoe men een onberekenbare flankspeler als Aleksandar het best aanpakt. Hoe spijtig het ook is dat Boljevic onze club verlaat, de Montenegrijn heeft zowel sportief als financieel iets betekend voor W-B en na een seizoen of 3 op de Freethiel kunnen we niet stellen dat hij maar een passant is geweest. We wensen Aleksandar Boljevic ontzettend veel succes toe bij Standard en als hij zich komend seizoen blijft ontwikkelen zoals het laatste jaar bij W-B, staat hem zeker nog een mooie toekomst te wachten.
Het vertrek van Boljevic lag in de lijn van de verwachtingen, dat van T2 Jonas Ivens veel minder. Ja, er werd al snel een link gelegd naar keeperstrainer Oste en Ivens op het moment dat de eerste berichten het geruchtencircuit haalden over het vertrek van Clement naar Club Brugge, maar die werden door de clubleiding afgedaan als "we hebben het ook vernomen, maar ze blijven hun gegeven woord aan W-B trouw". Een complete verrassing is het vertrek van Ivens dus niet, maar het nieuws is woensdagavond toch flink ingeslagen, vooral omdat men binnen de club bijzonder hoog opliep met het door Ivens geleverde werk. Op anderhalf jaar tijd heeft Clemeent naast zichzelf ook Seck, Van Rumst en Ivens losgeweekt op de Freethiel en dat levert op meerdere vlakken voldoende stof om over na te denken. Wordt Ampomah de volgende in dit angstig langer wordende lijstje ?
We spuien als supporters (en dat recht hebben we) regelmatig critiek op het beleid van onze club, maar als ik vaststel dat Anderlecht, Genk, Club Brugge en Standard het voorbije anderhalf jaar flink kwamen shoppen op de Freethiel, zegt dat ook iets over het soms te fel becritiseerde werk van de clubleiding en technische staf. En ja, ieder vertrek laat sporen na, maar waar geld, soms veel geld, mee gemoeid is verdwijnt een gegeven woord vaak als sneeuw voor de zon en dat is bij W-B niet anders dan bv. bij Ajax.

PVW.