StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Zelfde kern, ander scenario

Voorlopig hebben we nog steeds op enkele pionnen na dezelfde spelers in onze kern in vergelijking met afgelopen seizoen. Voor de winter vond iedereen dit een bende sukkelaars, niet profvoetbal waardig. Nu een jaar later zijn die meningen minstens enigszins aangepast. Waarom dan?


Eerst en vooral: andere coach. Iemand die het beste uit de spelers haalt. Iemand die van niets iets en veel meer kan maken. Een oplosser, iemand die probeert tot alle opties opgebruikt zijn. Adnan Custovic is iemand die met het nodige realiteitsgehalte gelooft in zijn kern en daar dan ook het beste uit wil halen.

Daarnaast is het geloof in eigen kunnen teruggekeerd in de hoofden van de spelers. Dat gevoel van een gewonnen wedstrijd is goud waard, en dat hebben zij onder Custovic opnieuw leren ontdekken en zo zijn ze er opnieuw verliefd op geworden.

Gisteravond speelde we op het veld van Svelta Melsele en wonnen we met 0-7. Ik kan mij herinneren dat ik vorig jaar artikels schreef dat we onze oefenwedstrijden nooit overtuigend konden winnen. Toen verkondigde ik dat dit eigenlijk weinig zegt. Is dat ook echt zo? Ik weet het niet meer, ik wil best geloven in het tegendeel. Dat het dat wel doet. Want laten zien dat je kan combineren en zo tot scoren komt, is wederom goed voor het vertrouwen.

Er moeten nog versterkingen bij, absoluut. Maar momenteel met het materiaal dat we ter beschikking hebben kan zeker gewerkt worden. Dus bestuur: koop doordacht, versterk op de posities waar het écht nodig is en wij maken ons als supporters op voor een mooi seizoen waarin we ten volle achter de ploeg zullen staan. Altijd, overal.

Seppe Meul.