StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Uiteenlopende types, maar onvoldoende voor het niveau JPL.
Er zijn nog maar een tweetal oefenmatchen gespeeld en spelers daarin beoordelen is fout, maar tot nu toe brengen die wel de bevestiging van vorig seizoen.
Franchesco Forte en Beni Badibanga zullen het waarschijnlijk nooit maken op het hoogste Belgische niveau. Ze hebben totaal uiteenlopende kwaliteiten en zullen zo af en toe in de JPL wel een keer hun doelpuntje meepikken, maar hun rendement is te laag om een basisplaats bij een eersteklasser op te eisen. Technische bagage genoeg bij Badibanga, maar minstens evenveel nonchalence zoals o.a. afgelopen woensdag nog in Melsele waar Beni het presteerde de supporters tot een fluitconcert te dwingen na enkele opeenvolgende beschamend genomen hoekschoppen. Gemis aan beroepsernst of verwerpelijke nonchalence, er zijn andere manieren om zich populair te maken bij de fans. Diezelfde Badibanga presteert het moeiteloos om een paar minuten later een knap technisch staaltje van zijn kunnen te demonstreren waardoor men geneigd is de credietpot weer "meestal even" open te trekken. Brave en verstandige gast naar het schijnt, maar met die kwaliteiten komt men ook buiten het voetbal wel aan de bak.
Anders is het gesteld met Franchesco Forte. Aan werklust geen gebrek en met een stil liggende bal kan hij zeker uit de voeten, maar de resterende vereisten die van een speler voor de JPL worden verwacht zijn ontoereikend. De kwaliteiten van beide voetballers in één speler verzameld zou tot meer vonken kunnen leiden, maar als individuen voor het hoogste niveau is er een onwaarschijnlijke metamorfose nodig en op dat vlak speelt de leeftijd niet in hun voordeel.

PVW.