StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat als ?
We hebben alle respect voor de ondankbare job van het BAS om in het dossier van de matchfixing knopen door te hakken, maar het is anderzijds onverantwoord om de betrokken clubs tot minder dan 3 weken voor aanvang van de competitiestart in het ongewisse te laten. Er wordt misschien onvoldoende bij stil gestaan, maar men zou er raar van opkijken hoeveel mensen er rechtstreeks en onrechtstreeks als werknemer belang hebben bij de uitspraak van het BAS waarvan de betrokkenen hopen dat die er liever vandaag dan morgen komt.
Het valt op dat van de belanghebbende clubs (Mechelen, Beerschot, Lokeren en Waasland-Beveren, het vooral bij deze laatste behoorlijk stil is, maar schijn kan bedriegen.
Achter de schermen wordt keihard gewerkt om een concurrentële ploeg voor komend seizoen op de been te brengen. Ampomah vertrekt haast zeker en Dusseldorf blijft de ploeg die voor hem het felst aandringt, maar naar verluidt moeten de bedragen waarvan sprake in de media met een flike korrel zout worden genomen. Voor een aantal spelers hoopt de club nog een oplossing te vinden. Namen worden daarop naar de buitenwereld niet genoemd, maar als supporter heeft ieder wel een lijstje in gedachten.
Qua inkomende transfers is het de bedoeling om een zevental versterkingen binnen te halen. Daarbij zijn zeker de in de kranten geciteerde spelers als Lucas Pirard en Xian Emmers, maar het is logisch dat het geduld van de gecontacteerde spelers niet eindeloos is met het oog op zekerheid om voor dit seizoen een geschikte werkgever te vinden. Het is te voorbarig om meer name van spelers met wie de club zo goed als rond is in de groep te gooien, maar laten we het houden bij het gevoel dat ze niet slecht bezig zijn om een competitieve spelerskern samen te stellen.
Of het een goeie zaak is dat op minder dan 3 weken voor de eerste balomwentelingen nog zoveel spelers hun krabbel moeten zetten onder een contract met W-B, laat staan een minimum aan automatismen te hebben opgebouwd tijdens de voorbereiding, valt te betwijfelen, maar het is nu eenmaal niet anders en het is evenmin uitzonderlijk dat spelers van wie iets wordt verwacht, later toekomen op de Freethiel. Wat zou het prettig zijn wanneer op de fandag van 20 juli een eerste glimp kan worden opgevangen van een aantal nieuwkomers.

PVW.