StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De beuk er in vanaf nu !
Het verdict van het BAS gisteren heeft minstens evenveel stof doen opwaaien dan de eis van het Bondsparket om KV Mechelen en Waasland-Beveren naar 1B te verwijzen. Op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport komen we zeker nog terug, maar vanaf nu moet alle aandacht gaan naar de sportieve injectie van het huidige elftal. Over exact 22 dagen begint Waasland-Beveren op de Freethiel aan zijn eerste competitieopdracht en die brengt het Club Brugge van Philippe Clement, Johan Van Rumst en Jonas Ivens naar Beveren. In de wetenschap dat er momenteel nog niets staat tegenover het vertrek van bepalende spelers als Roef, Verstraete, Boljevic en Ampomah, mag de inhoud van die sportieve injectie wel iets "sterks" bevatten. Al weken schermt de clubleiding van W-B dat de operatie Propere Handen een zwaar blok aan het been is om inkomende transfers af te ronden, maar nu het BAS gisteren groen licht heeft gegeven moeten we hopen dat het aantrekken van nieuwe spelers in een stroomversnelling komt. Wellicht vandaag al kan de club de eerste nieuwbakken Freethielboys aankondigen en we mogen aannemen dat dit over de spelers zal gaan wiens namen de voorbije weken in de pers meermaals aan Waasland-Beveren werden gelinkt (Xian Emmers en doelman Lucas Pirard). Indien alles naar wens verloopt zou dit duo tegen het weekend wel eens extra gezelschap kunnen krijgen. Het is uiteraard van ondergeschikt belang, maar dit nieuws is ook een verrijking voor de fandag, want hoe men het ook draait of keert en nieuwkomers zijn vaker tegenvallers dan meevallers, supporters kijken nu eenmaal met belangstelling uit naar nieuwe gezichten.

* W-B na mindere eerste helft moeizaam voorbij Lommel.
Net als vorige week woensdag oefende Waasland-Beveren op het veld van Svelta Melsele.
Na een teleurstellende eerste helft waarin Lommel op voorsprong kwam, zorgde Badibanga er toch voor dat W-B met een gelijke stand naar de kleedkamer mocht.
In een betere tweede helft leverde Badibanga de assist voor Milosevic die de 2-1 voor zijn rekening nam. Aleksandar Vukotic tekende uiteindelijk voor de 3-1 eindstand van een oefenpartij waarin Eric Asomani en tester Soussia wederom een goeie invalsbeurt maakten.

PVW.