StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Bedankt Nana!

Op het moment dat je dit leest is Nana Opoku Ampomah officieel een speler van Fortuna Düsseldorf. De Ghanees moet daar de vervanger worden van een oude bekende, namelijk Benito Raman. Raman versierde een mooie transfer naar één van de oudste clubs uit Duitsland, Schalke 04.


Nana Opoku Ampomah streek neer in het Waasland op 12 juli 2016. Toen wij als supporters dat nieuws te horen kregen zaten we, begrijpelijk, met bedenkelijk blik te kijken naar die krantenkop. Wie is in godsnaam Nana Opoku Ampomah. Toen we dan even verder lazen kwamen we te weten dat de Ghanese dribbelkont vanuit de B-kern van KV Mechelen kwam. Daar stond hij bekend als een moeilijk karakter, iemand die bijna onhandelbaar was en vooral iemand die ze liever kwijt dan rijk waren.

En wat waren wij blij dat ze hem daar zeer graag zagen vertrekken. In de Play-Offs van het seizoen 2016-2017 ontpopte hij zich in een mum van tijd tot dé revelatie. Met prachtige doelpunten in Union liet hij heel wat van zijn kunnen zien. De Beveren-supporter zag het volgende seizoen al volledig zitten. We hadden een goudhaantje te pakken. En zo bleek ook, het seizoen daarna was hij één van de hoofdrolspelers in het succesverhaal van Philippe Clement.

In totaal trok Nana 88 keer het shirt van Waasland-Beveren aan. En of hij beslissend was voor onze ploeg. Met 19 doelpunten en 11 assists kan je voor een speler van Beveren meer dan degelijke cijfers afleveren. Daarom, een welgemeende merci Nana. Veel geluk en succes in Düsseldorf. Ik denk dat ik dat in naam van elke supporter met een geel-blauw hart mag zeggen. Het ga je goed!

Seppe Meul.