StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eigen schuld, dikke bult.
De reactie van Beerschot en Lokeren op de uitspraak van het BAS was op zijn zachtst gezegd furieus.
Beide clubs waren stiekem overtuigd dat Mechelen en W-B zouden degraderen en zij hun plaats mochten innemen in de Jupiler Pro League. Gevolg was dat beiden al behoorlijk actief waren op de transfermarkt en vooral gingen shoppen in de "eersteklassewinkels" in de overtuiging dat het wel goed zou komen. Sterkhouders als Overmeire en Verhulst bleven en Jelle Van Damme werd gelokt met een salaris dat vorstelijker is dan wat hij bij Antwerp afgelopen seizoen verdiende.
Op zulke momenten zijn er in dat andere gedeelte van het Waasland supporters die nerveus worden en stellen dat ploegen als Lokeren en Beerschot die eveneens nog in onzekerheid leven, toch al goed bezig zijn. Dat "goed" moet natuurlijk sportief nog worden afgewacht, maar ondertussen is gebleken dat het alleszins niet verstandig was. Zo zou Beerschot al een vijftal spelers hebben aangetrokken met het oog op eerste klasse en dat niveau is momenteel verder weg dan ooit.
Mag ik deze manier van werken van beide clubs een onverantwoord beleid noemen ? Het hoeft niet mijn zorg te zijn, maar als deze clubs het nodig vinden om na een dubbele vrijspraak door eerst de Geschillencommissie Hoger Beroep en daarna het BAS, hun giftpijlen blijven richten op W-B, mogen ze het ons niet kwalijk nemen dat er af en toe eentje terugkomt.
Laten we dus in deze de werkwijze van de clubleiding van W-B (vaak tot ergernis van de eigen supporters) gerust een keer prijzen. Zij hadden wel het verstand niet voor hun beurt te spreken en niet te handelen vooraleer het gerecht zijn werk heeft gedaan. Het is niet uitgesloten dat het ons sportief zuur zal opbreken, maar het aanvankelijk verdict van het BAS heeft bewezen dat meerdere oplossingen mogelijk zijn en dan is het verstandig geen voorbarige aankopen te doen die financieel zware negatieve consequenties kunnen hebben.

PVW.