StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dag van gemengde gevoelens.
Er viel gisteren goed en iets minder gunstig nieuws te rapen over Waasland-Beveren.
Het positieve kwam er omstreeks de middag en was afkomstig van het BAS dat nu ook voor de tweede keer W-B vrijsprak. In de zaak van matchfixing. EINDELIJK ! Het zal wel dat een poging tot wordt gelijkgesteld met matchfixing, maar het is niet omdat die poging er is geweest, W-B er op ingegaan is. Dat er naar luisteren niet hoefde en er geen melding is gemaakt bij de KBVB, dat zal wel kloppen, maar de aanvankelijk gevraagde degradatie door het Bondsparket was in verhouding tot de gemaakte fout van W-B onredelijk en belachelijk.

Alle betrokkenen in het Beverse kamp tot de supporters toe zullen nu wel opgelucht adem halen na de laatste uitspraak van het BAS, maar de sportieve gevolgen van dit onrecht blijven wellicht nog een tijd voelbaar en zo kom ik tot het minder goeie nieuws van gisteren. Waasland-Beveren verloor woensdagavond in het Franse Arras kansloos met 3-0 tegen de tweedeklasser Lens. Als nieuwkomer doelman Lucas Pirard met voorsprong de beste man was en er na 90 minuten toch een 3-0 nederlaag op de bordjes staat, dan is het niet goed geweest. Natuurlijk is dit geen drama, want stel dat het resultaat en het spel was meegevallen, dan nog was dit niet de minste referentie geweest voor wat komen gaat. Over ruim een week komt Club Brugge er aan, maar laat ons hopen toch ook nog enkele versterkingen. Die inkomende transfers staan zeker gepland (twee flankspelers en een aanvaller plus middenvelder), maar de afwerking van de dossiers verloopt moeizaam. Eerst was er de matchfixingaffaire die de boel verlamde en nu weten waarschijnlijk de clubs dat W-B door de verkoop van Ampomah niet slecht bij kas zal zitten. Ook op de positie van rechtsachter wordt nog naar versterking gezocht, maar Laurent Jans wordt het zeker niet aangezien die door Metz aan de nieuwe Duitse Bundesligaclub Paderborn wordt verhuurd.

Tegen Lens gisteren verdeelde Custovic zijn "sterkhouders" over 2 helften en elftallen. Een typeploeg kan er momenteel onmogelijk zijn, maar het is wel de bedoeling om zaterdg op de fandag met de ploeg te starten die zeer vermoedelijk ook op de competitieopener tegen Club Brugge zal aantreden.

Dat Brugge snoepte woensdag ook kine David Bombeke weg bij Waasland-Beveren waardoor de balans wel zwaar negatief begint door te wegen. David is een kei in zijn vak, maar hij was natuurlijk niet dagelijks op de club. Gelukkig blijven de meeste van zijn mensen voortaan onder leiding van Leen Van Damme voor W-B werken, maar het is alweer een vervelend verlies en iemand die dus heel wat kennis over onze spelers meeneemt naar het Jan Breydelstadion en met W-B - Club Brugge volgende week zaterdag op het programma, is dat geen fijne vaststelling.

PVW.