StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Ze verwachten dat we degraderen. Bedankt Beerschot, Lokeren en alle media!

Naar goede gewoonte bracht voetbalkrant.com haar prognose voor het seizoen 2019/2020 uit. Wat ik verwachtte is daar ook gebeurd. Waasland-Beveren wordt gezien als grootste kanshebber op degradatie. Wat betekent dat juist en moet ons dat bang maken?


Om op de eerste vraag te antwoorden: dat betekent letterlijk niks. Hebben ze een punt in hun verklaring? Dat zeker wel. Ja we konden nog geen transfers doen vanwege de aanslepende Operatie Zero. Ja door de slechte naam die de media ons gegeven heeft klinkt onze club nu veel minder aantrekkelijk voor mogelijke spelers en JA! door het niet afhouden van eerst nog Lokeren maar vooral Wilrijk also known as Beerschot hebben we pas sinds gisteren officiële zekerheid over eerste klasse voetbal. Al houd ik mijn hart vast bij wat ze nog uit hun mouw gaan schudden om toch maar te kunnen promoveren.

Om op de tweede vraag te antwoorden: nee dat moet ons allesbehalve bang maken. Het wordt door hen zelfs meermaals benadrukt, deze positie wordt ons gegeven door de weinige inkomende transfers en het verlies van heel wat kwaliteit in de kern. Nu citeer ik voetbalkrant: "Op dit moment lijken ze volgens ons dan ook aanspraak te kunnen maken op de laatste plaats, maar de komende weken kan dat met enkele aanwinsten zeker allemaal nog gaan veranderen. Dat willen we zeker niet uitsluiten, integendeel zelfs." En ja daar hebben ze een punt, er is veel kwaliteit weggegaan en nog maar weinig voor in de plaats gekomen.

We hebben nog een week, een week om minstens 4 transfers af te ronden. Als het lange wachten wordt beloond met spelers waarvan we weten dat ze een meerwaarde zullen zijn, ga je mij niet horen klagen. In elk ander geval hoop ik dat ze weten wat ze doen. Voor nu houd ik het geloof in een goede afloop en prima transfers hoog. Laat ons hopen dat dat vertrouwen niet wordt beschadigd.

Seppe Meul.