StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse Freethielweetjes.
Waasland-Beveren heeft zijn opvolger voor Nana Opoku Ampomah beet. De 20-jarige Aboubacar Koita die door Gent vorig seizoen aan Kortrijk werd verhuurd, zou volgens verschillende media een contract voor 4 jaar tekenen op de Freethiel. Het is hoogst uitzonderlijk dat W-B een speler voor 4 seizoenen aan zich probeert te binden waaruit we durven afleiden dat het geloof in dit jeugdig Belgisch talent optimaal is. Afgelopen seizoen scoorde Koita als invaller met Kortrijk nog een schitterend doelpunt op de Freethiel, maar we mogen aannemen dat het geloof in deze speler niet enkel op die prachtgoal is gebaseerd. Woensdag zaten een aantal spelersdossiers nog muurvast, maar het heeft er alle schijn van dat er nu (en met de fandag zaterdag in het verschiet is dat prettig nieuws) schot in komt. Dat schot komt trouwens geen dag te vroeg, want vandaag over een week wordt er afgetrapt in de Jupiler Pro League en een dag later is club Brugge de gast in Beveren.

Diezelfde media maken vandaag overigens gewag over de belangstelling van W-B voor Dante Vanzer. Dit weekend zou Dante de knoop doorhakken in het voordeel van hetzij KV Mechelen, hetzij Waasland-Beveren. Het is een publiek geheim dat W-B nog op zoek is naar een zogenaamde lopende spits en die behoefte zou in theorie door de Genkse huurling kunnen worden ingevuld. Of W-B in staat is financieel te concurreren met KV lijkt mij dan weer onwaarschijnlijk.

Ondertussen maakte de Montenegrijn Andrija Vukcevicc woensdagavond in het met 3-0 verloren vriendschappelijk duel met Lens zijn debuut voor W-B. Ik had hem in de Freethielsprokkels aangekondigd als een linkerflankaanvaller, maar wanneer het tot een akkoord zou komen tussen speler en club is het de bedoeling hem alshetware in de rol van Erdin Demir uit te spelen. Een aanvallend ingestelde linkspoot dus die de concurrentiestrijd moet aangaan met Daam Foulon, want op die positie zaten we behoorlijk krap.

* Morgen fandag !
Bij deze een laatste oproep aan de supporters van Waasland-Beveren om morgen zaterdag 20 juli een groot feest te maken van de fandag. Vanaf 15 uur gaan de deuren van het Freethielstadion open met om 16 uur de laatste voorbereidingsmatch van deze oefencampagne. Union is de tegenstander en alhoewel het naast de prijzen pakte afgelopen seizoen in de Proximus League, oogstte de ploeg bij vriend en vijand veel sympathie voor zijn aantrekkelijke manier van voetballen met als absolute uitschieter de uitschakeling van Anderlecht en Genk in de Beker van België. Na deze wedstrijd volgt een ploegvoorstelling (wie weet met enkele nieuwkomers) met daarna enkele ronkende namen op de affiche uit artiestenland. Een malse regenbui valt naar verluidt niet uit te sluiten, maar met aangename temperaturen, een frisse pint en een knabbel nemen we dat noodzakelijke hemelse vocht er graag bij. Laten we samen klinken om de voorbije 9 frustrerende maanden naar de vergeethoek te bannen. Jullie komen toch ook ?

PVW.