StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Koita is binnen !
Na Xian Emmers en Lucas Pirard is Aboubakry Koita de derde nieuwkomer bij Waasland-Beveren dit seizoen. Brent Gabriel opende eigenlijk het rijtje van nieuwkomers, maar verwacht wordt dat hij nog wel een weg heeft af te leggen om het tot titularis te schoppen, maar omstandigheden kunnen soms stappen versnellen en de kwaliteit om die stappen te zetten zijn bij Bent zeker aanwezig. De Montenegrijn Vukcevic loopt voorlopig stage op de Freethiel als linkerflankspeler, maar de verwachting is wel dat hem een contract zal worden aangeboden.
En nog even terugkomen op Koita : wat zit het voetbalwereldje toch vreemd in mekaar. Laat er geen twijfel over bestaan dat ik het aantrekken van dit Belgisch talent een goeie zaak vind, maar vreemd is wel dat Gent hem naar de B-kern had verwezen en Kortrijk niet echt moeite heeft gedaan om hem in te lijven, ondanks de aanwezigheid van hoofdcoach Vanderhaeghe die Aboubakary nog kende van bij Gent. Benieuwd waar de kenners zitten, want het geloof in Koita moet gezien de duur van het aangeboden contract (4 jaar) bijzonder groot zijn. Nu ja, in Mechelen hebben ze er een paar jaar geleden ook eentje gedumpt die nu onze clubkas flink heeft gevuld. Zullen we het houden op dat het moet klikken tussen club en speler ?
De transfermachine begint dus stilaan op dreef te komen en dat is geen dag te vroeg, maar het is een publiek geheim dat er ook nog een aantal jongens gevraagd zal worden om naar een andere werkgever uit te zien en dat schijnt al even moeizaam te verlopen als het vinden van gepaste vervangers voor de vertrokken jongens. Nu nog een goeie sponser en we zitten, weliswaar met wat vertraging, redelijk op schema naar Beverse normen.
Tot straks op de Freethiel kamaraden !!!

PVW.