StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Jong, Belgisch en klaar voor de start?

Dit weekend is het zover. De Jupiler Pro League jaargang 2019/2020 wordt afgetrapt met Racing Genk-KV Kortrijk. Niet zo belangrijk voor WB, wat dat wel is, is of de nieuwkomers meteen zullen meespelen én of ze effectief een meerwaarde zijn. De visie om jonge en vooral Belgische spelers te contracteren, zit daar rek op, en zo ja, hebben we dan niet de maximum reikwijdte bereikt?


Ik wil daarmee, voor mij althans, uit de wereld helpen dat deze visie gedoemd is om te mislukken of zijn laatste uren heeft geslagen. Dat vind ik niet. Het getuigt van veel durf vanuit het bestuur om deze visie aan te houden. Wat wie doet nog zoiets hier in België? Eén van de topclubs? Een middenmoter misschien? Nee hoor, niemand waagt zich eraan en haalt buitenlanders bij de vleet. Al jaren worden wij genoemd als dé degradant bij aanvang van elk seizoen. En steeds houden we stand, mét veel Belgen en mét veel jong talent.

Hoeveel vragen stelden we ons een aantal seizoenen geleden niet bij jongens zoals Maximiliano Caufriez, Jur Schryvers, Olivier Myny, Daam Foulon en zelfs Zinho Gano? Caufriez is nog steeds een vaste waarde in de ploeg, Schryvers is dat ook. Myny verkaste naar Leuven maar is nog steeds een talentvolle speler en bij WB wist hij de harten van de supporters meermaals te beroeren. Foulon speelt ook meer en meer. En Gano, die heeft zijn pluimen bij ons meer dan verdiend maar koos daarna voor het geld en trok naar KV Oostende. Sindsdien ging het enkel bergaf met hem.

Dit seizoen haalden we met Pirard, Emmers, Koita, Verreth & mogelijks ook Verstraete heel wat jong en Belgisch talent binnen. Of ze gaan voldoen aan verwachtingen kunnen we nu nog niet zeggen, dat kan niemand. Wel maakt het mij als vlogger, schrijver maar vooral supporter van de club trots. Trots op de vastberadenheid om die eigenheid van die Belgische kleine ploeg te behouden. Als kleine ploeg investeren in talent uit eigen land. En het moet (nog eens) gezegd, als enige in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal.

Zaterdag is het dus zover. Thuis tegen Club Brugge. Wat een affiche om mee te openen. Niet alleen is het thuis, want hoelang is dat al niet geleden, ik zal jullie helpen: vijf jaar. Vijf jaar geleden uitgerekend tegen Club Brugge opende we voor het laatst de competitie. En nu is het weer zover. Tegen de vice-kampioen van het afgelopen seizoen. Beste supporters, tot zaterdag, op de Freethiel. Ik kan nu al niet meer wachten.

Seppe Meul.