StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPELIJK VERGISSEN ER ZICH NIET ENKELE VAN BANK.

Op 7 december van vorig jaar vergiste Bruggeling De Carli zich van goal bij het scoren (hij deed dat in eigen netten) en wie zou gezien hun herkomst er van opkijken wanneer Philippe, Johan of David Bombeke morgenavond op de verkeerde bank plaatsnemen. Alle gekheid op een stokje : de plunderdrift van Philippe Clement op de Freethiel heeft bij veel supporters een wrange smaak nagelaten, maar anderzijds zegt het ook iets over het potentieel aan kwaliteit die de clubleiding de voorbije 2 jaar bijeen had gebracht.

Vrijdagochtend hoorde ik Sporza-analist Mo Messoudi op Radio1 vertellen dat Waasland-Beveren het grootste slachtoffer is van de veel te lang uitgelopen zaak rond de matchfixing en het huiswerk nog niet klaar is. Als diezelfde analist even daarvoor opmerkt dat Club Brugge voor hem de voornaamste titelkandidaat is omdat er weinig mensen zijn vertrokken en er enkele uitstekende inkomende transfers werden gerealiseerd, dan mag het duidelijk zijn dat W-B morgenavond voor een loodzware opdracht staat.

Nooit eerder begon Waasland-Beveren zo onvoorbereid aan een voetbalseizoen. Sterkhouders als Roef, Verstraete, Andrijacevic, Boljevic en Ampomah vertrokken, terwijl de nieuwkomers slechts mondjesmaat kwamen en nog alles te bewijzen hebben. Mede daardoor verliep de voorbereiding kleurloos, want het doel daarvan is o.a. de teamgeest op te bouwen, maar met amper nieuwe jongens heeft dat weinig zin. Oefenwedstrijden hebben normaal tot doel om naar een typeploeg toe te werken, maar daar is in de gegeven omstandigheden geen sprake van. Kortom, een voorbereiding ver van ideaal, maar laat er geen misverstand over bestaan, dit is slechts een momentopname. Met nog een of twee gerichte aankopen en het beter en beter ingespeeld raken van de ploeg kan dit ietwat sombere beeld er al heel wat hoopgevender uitzien, want alhoewel de nieuwkomers zoals gezegd nog alles te bewijzen hebben, horen er wel verwachtingen bij gasten als Koita, Verreth en Wiegel. Laten we het er op houden dat de wedstrijden tegen Club en Antwerp er hoofdzakelijk op gericht zijn de tegenstander het voetballen te beletten en wie weet enkele keren de neus aan het venster te steken. Het worden moeilijke wedstrijden, maar het heel recente verleden (remember december 2018 met achtereenvolgens winst tegen Blauw-Zwart, Antwerp en Lokeren) heeft ons geleerd dat het beste paard niet altijd de haver krijgt.

Over onze tegenstander lijkt zowat iedereen het eens te zijn : het is de te kloppen ploeg voor het kampioenschap en die ervaring hebben Clement en het grootste gedeelte van zijn sportieve staf nog vers in het geheugen en smaakt ongetwijfeld naar meer.

Patrick Van Wesemael.